Gemeente Lingewaard


/ Ontwerpbestemmingsplan Park Lingezegen

Ontwerp bestemmingsplan Park Lingezegen

Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken bekend dat het ontwerp-bestemmingsplan Park Lingezegen ter inzage ligt.

Park Lingezegen

Park Lingezegen is een landschapspark in aanleg tussen Arnhem en Nijmegen, op grondgebied van de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard. Het park heeft een oppervlakte van 1500 hectare en zal voorzien in een kwalitatief hoogwaardig uitloop- en recreatiegebied voor de bewoners van de regio. Naast recreatie wordt ook ruimte geboden aan landbouw, natuur en water. Binnen het plangebied dient verdere verstedelijking te worden tegengegaan en dient de ontwikkeling gericht te zijn op een versterking van de omgevingskwaliteit.

Bestemmingsplan Park Lingezegen, Lingewaard

Het ontwerpbestemmingsplan Park Lingezegen heeft uitsluitend betrekking op het grondgebied van Lingewaard. Voor de realisatie van het park in Overbetuwe is ook een ontwerpbestemmingsplan opgesteld. Dit plan heeft in Overbetuwe ter inzage gelegen.

In het bestemmingsplan Park Lingezegen, Lingewaard zijn alle aanwezige functies bestemd. Er is aangegeven welke bebouwing mag worden opgericht en hoe percelen gebruikt mogen worden. Verder biedt het bestemmingsplan een bescherming van natuur- en landschapswaarden. Het plan onderscheidt drie deelgebieden en per deelgebied gelden verschillende flexibiliteitregels. In verband met de bestemmingsplanprocedures is een milieueffecten rapport (MER) opgesteld.

In het ontwerp-raadsvoorstel is opgenomen dat geen exploitatieplan zal worden vastgesteld.

Inzage en zienswijzen

Het ontwerp-bestemmingsplan Park Lingezegen alsmede het milieueffectenrapport Park Lingezegen met bijbehorende stukken wordt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 7.30 Wet milieubeheer voor een ieder met ingang van donderdag 16 juni 2011 gedurende zes weken op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:


- Het digitale ontwerp-bestemmingsplan kunt u raadplegen op de landelijke website
www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1705.53-ON01


- Het ontwerp-bestemmingsplan is digitaal in te zien op de website van de gemeente Lingewaard (www.lingewaard.nl onder wonen en leven->projecten ruimtelijke ordening ->bekendmakingen->naam bestemmingsplan invullen);


- Zowel het digitale als analoge ontwerp-bestemmingsplan ligt ter inzage bij de Gemeentewinkel Lingewaard te Huissen. Buiten de openingstijden kunnen de stukken worden ingezien na een afspraak met de Gemeentewinkel, telefoon (026) 32 60 111.

Een ieder die het niet eens is met (onderdelen van) het ontwerp-bestemmingsplan kan binnen de termijn van terinzagelegging schriftelijk of mondeling zijn zienswijze kenbaar maken aan de gemeenteraad van Lingewaard, Postbus 15, 6680 AA Bemmel. Degene die een mondelinge zienswijze kenbaar wil maken, kan contact opnemen met een medewerker van de Gemeentewinkel of met mevrouw Weijde of met mevrouw Brandsma van de afdeling Beleids- en Projectontwikkeling telefoon (026) 32 60 163.

Bemmel, 14 juni 2011

BP Lingezegen toelichting download
BP Lingezegen regels download
verbeelding bp lingezegen lingewaard blad-1 download verbeelding bp lingezegen lingewaard blad-2 download

TOE_Bijlage 2 Beleidsanalyse Ressen download
TOE_Bijlage 3 Advies stekende insecten Park Lingezegen De Woerdt en stapstenen download
TOE_Bijlage 4 Activiteitenplan Park Lingezegen download TOE_Bijlage 5 Reactienota download

REG_Bijlage 3 Voorkeursalternatief download
REG_Bijlage 4 profiel Kattenleger download

raadsvoorstel vaststelling download
raadsbesluit vaststelling ontw bpl park lingezegen download