Liander


Liander en Indian Summer Festival samen duurzaam

16 juni 2011

Amsterdam - Liander sluit één van de podia van het Indian Summer Festival 2011 tijdelijk aan op het vaste elektriciteitsnetwerk. Hiermee vervangen we dieselgeneratoren die normaal gesproken de stroom opwekken. Naast het verduurzamen van één van de podia verzorgt Liander ook een rustpunt voor de vele bezoekers. Op dat rustpunt staat een enorm 'oplaadpunt' met een aantal hangmatten waarin de festivalgangers even tot rust kunnen komen.

Andere duurzame projecten

Liander heeft gekozen voor het 'oplaadpunt' op het festivalterrein als symbool voor één van de duurzame projecten waar Liander bij betrokken is. Zo is Liander mede-initiatiefnemer van de in 2009 opgerichte stichting e-laad.nl. Deze stichting wil uiteindelijk 10.000 oplaadpunten voor elektrische auto's realiseren in de openbare ruimte. En op deze manier elektrisch rijden in Nederland stimuleren.

Op naar een volledig duurzaam festival

Liander en het Indian Summer Festival willen vanaf 2012 het terrein zelfs volledig aansluiten op het vaste energienetwerk. Hiervoor kijken we momenteel wat de mogelijkheden zijn. Zo onderzoeken we bijvoorbeeld het toepassen van alternatieve energiebronnen. Een belangrijke stap naar een volledig duurzaam evenement.
IMG_20110616_Indian_Summer_Festival