Gemeente Wieringen

10 x 10: Tien organisaties werken tien jaar samen Hoogheemraadschap

Samenwerking in de afvalwaterketen loont Al tien jaar werken in de kop van Noord-Holland negen gemeenten en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier samen in de afvalwaterketen. De samenwerking kwam tien jaar geleden spontaan tot stand en heeft onder meer geleid tot gezamenlijk aanbesteden van werkzaamheden,, het delen van kennis en ervaring en dit leidt tot een kostenbesparing voor de burgers. Â

Door samen op te trekken bij onderzoeken inspecties, reiniging, metingen en onderhoud worden heel wat kosten bespaard. Daarnaast overleggen de organisaties over het te voeren rioolbeleid en maken ze onder meer afspraken over het afkoppelen van regenwater van de riolering en het transport en verwerken van afvalwater ook buiten de bebouwde kom en het omgaan met grondwater.

De tien organisaties werken al tien jaar op een positieve en constructieve manier samen. Daarbij houden ze steeds, vanuit de eigen verantwoordelijkheid van de partijen, de gezamenlijke doelen voor ogen, hebben ze vertrouwen in elkaar, investeren ze samen en delen ze de opbrengsten. Dit vormt een solide basis voor minstens nog eens tien jaar vruchtbare samenwerking in de afvalwaterketen.

Op 16 juni vieren deze âNoordkoplopersâ hun tienjarig jubileum met een feestelijke en informatieve themabijeenkomst in bezoekerscentrum âDe Helderse Valleiâ. Tussen 12.30 uur en 18.00 uur wordt stil gestaan bij de successen van de afgelopen tien jaar en vooruit gekeken naar de kansen die er nog liggen. Want de ontwikkelingen in de afvalwaterketen staan niet stil.

De samenwerkende organisaties zijn: gemeente Niedorp, Schagen, Wieringen, Texel, Den Helder, Harenkarspel, Anna Paulowna, Zijpe, Wieringermeer en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Â