Gemeente Vlieland

Horeca convenant Vlieland 2011

In 2006 is het horeca-convenant âveilig en verantwoord uitgaan op Vlielandâ in werking getreden. De geldigheidsduur van dit convenant is inmiddels verstreken. In overleg met verschillende partijen, zoals Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Vlieland, de politie, de bewonerscommissie en het openbaar ministerie is een nieuw horeca-convenant opgesteld.

Gelijk met de inwerkingtreding van de APV is ook het nieuwe convenant inwerking getreden. Middels het convenant zijn onder andere afspraken gemaakt over drankgebruik onder, met name, de jeugd, drugsgebruik, beperking van overlast op de openbare weg etc. De meest in het oog springende afspraak is dat alle leden van KHN afdeling Vlieland zich bereid hebben verklaard âde happy hoursâ af te schaffen. Voor alle ondernemers gelden de sluitingstijden zoals opgenomen in de APV (01.00 uur).

De burgemeester heeft met een viertal ondernemers een afzonderlijk contract getekend waarin extra afspraken zijn opgenomen. Afspraken over het toelaten van jongeren onder de 16 jaar in juli en augustus, deurbeleid en het begeleiden van gasten in het Dorp na sluitingstijd. Tegenover de extra inspanningen van deze ondernemers staat een ruimere openingstijd.

Het horeca-convenant is via onderstaande link te downloaden. horeca convenant Vlieland 2011