Brandstofwijzer app voorkomt verwarring bij buitenlandse tank

Persbericht van Colo, Samenwerkende Kenniscentra voor

Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven
Veel vakantiegangers weten niet precies welke brandstof ze moeten tanken in het buitenland. Om verwarring aan de tank te voorkomen introduceert het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) nu de Brandstofwijzer app. Een handige applicatie voor de iPhone die in één handomdraai een overzicht van brandstofnamen in zestien Europese landen geeft. De applicatie is gratis te downloaden in de App Store. Met de zomervakantie en drukke autodagen als zwarte zaterdag in het vooruitzicht zal de Brandstofwijzer goed van pas komen.

Alleen al in Nederland moeten pechdiensten wel tien keer per dag uitrukken omdat iemand de verkeerde brandstof heeft getankt. Jaarlijks komen daar nog eens duizenden hulpverzoeken bij van Nederlanders in het buitenland. Vakantiegangers in het buitenland staan elke tankbeurt weer voor hetzelfde dilemma: welke brandstof is de goede? Wat in Nederland Superplus heet, noemen ze in Slovenië Eurosuper 98 en wat Nederlanders kennen als Euro 95 heet in Zwitserland weer Super.

Initiatiefnemer IvDM, het kenniscentrum van brancheverenigingen BOVAG en RAI Vereniging, bevordert kennis en bewustwording op het gebied van milieu en duurzaamheid binnen de mobiliteitsbranche én (via de branche) bij de consument. Meer informatie over de Brandstofwijzer en alternatieve brandstoffen is te vinden op de website www.jebentalssnelduurzaamopweg.nl van IvDM.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl. Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.duurzaamopweg.nl



Razende Robot Reporter