Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.00 uur

Utrecht, 17-06-2011

Verdachte mishandeling aangehouden

AMERSFOORT Op donderdag 16 juni kreeg de politie rond 13.55 uur de melding dat een vrouw op de Arendshorst was geslagen door een man met een ijzeren pijp. Aanleiding zou een conflict over haar loslopende honden zijn..

Ter plekke troffen de agenten een 24-jarige Amersfoortse aan. Zij bleek geslagen te zijn door een 34-jarige Amersfoorter. De vrouw liep hierdoor kneuzingen op aan haar heup.

De verdachte werd ter plekke aangehouden. In zijn auto werd een ijzeren pijp aangetroffen en in beslag genomen. De politie zal de toedracht nader onderzoeken en de verdachte zit vast voor verhoor.

Aggresieve winkeldief

AMERSFOORT De politie heeft op donderdag 16 juni rond 20.30 uur een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Groningerstraat. Bovendien werd hij verdacht van mishandeling. Een medewerker van de winkel en een klant hadden hem betrapt en spraken hem aan. Daarop deelde hij klappen uit. Zij deden vervolgens beiden aangiften. De man zit vast voor nader onderzoek.

Ongeval met letsel

AMERSFOORT Op 16 juni rond 12.45 kreeg de politie de melding van een aanrijding met letsel op de kruising Zevenhuizerstraat Zuivelhof. Een 28-jarige automobiliste uit Hoogland sloeg rechtsaf de Zuivelhof in, toen op dat moment een ambulancemotorrijder haar rechts via het fietspad passeerde.

Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de ambulancebroeder in de rechterflank van de auto botste en ten val kwam. Hij liep letsel op aan zijn pols en is naar het UMC overgebracht. De automobiliste liet geen letsel op. Beide voertuigen hadden schade.