Gemeente Harenkarspel


Geslaagd diner met wethouder Treur

Een mobiele keuken maakt momenteel een promotietoer voor de receptenwedstrijd Omringd door Lekkers. Op 1 juni kwam de keuken langs in Eenigenburg, waar wethouder Rob Treur werd uitgenodigd om van het mobiele diner te genieten. Het menu was uiteraard Westfries en werd geserveerd op het prachtige porseleinen Omringbord.

Verder waren er vele belangstellenden, waaronder Hans van der Geest van Museum Surmerhuizen te Eenigenburg (n van de kanjers van de dijk) Peter Vriend van Campingpark De Bongerd, de Holle Bolle Boom en restaurant De Stamboom. Chef kok Vriend zegde toe speciaal voor het promoten van Westfriesland een recept in zenden en dit vervolgens op de kaart te zetten, zodat zijn gasten alvast een Westfriese voorproef kunnen meemaken. In feite kunnen alle inwoners meedoen aan de receptenwedstrijd:

Westfriese Omringdijk zoekt lekkerste dijkgerecht De Westfriese Omringdijk is een podium voor culinaire ontdekkingen die niet mogen worden gemist. De unieke Westfriese producten zoals Opperdoezer Rondjes, omringbrood en schapenijs zijn echte heerlijkheden. Daarom organiseert het Programmabureau Westfriese Omringdijk voor de tweede keer de receptenwedstrijd Omringd door Lekkers met producten uit Westfriesland.

Iedereen die wel eens kookt, zowel professionals als amateurs, kan meedoen. Het recept dient tenminste twee ingredinten uit het gebied binnen de Westfriese Omringdijk te bevatten plus een Noord Hollands ingredint. Inzenden kan tot 16 juli 2011 per mail naar info@culinairwestfriesland.nl
Meer informatie over de receptenwedstrijd vindt u op www.westfrieseomringdijk.nl of www.culinairwestfriesland.nl.

Wie wil zien hoe het diner met de wethouder tot stand kwam, kan doorklikken voor het volgende filmpje:

http://www.youtube.com/watch?v=gMe7JSRAtfA&feature=youtu.be



Gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600