Politie Groningen

Politie waarschuwt voor woninginbraken

inbrekersgilde heeft het voorzien op sieraden en geld

Stadskanaal/Musselkanaal , 17-06-2011 o De politie in Stadskanaal waarschuwt inwoners in de zuidoosthoek van de provincie Groningen voor inbraken in woningen. Bij inbraken die de afgelopen weken hebben plaatsgevonden, hadden dieven het vooral gemunt op sieraden en geld. Sinds juni heeft de politie 10 woninginbraken geregistreerd in Stadskanaal en Musselkanaal.

Manier van diefstal

Uit onderzoek van de politie blijkt dat inbraken vooral in de nachtelijke uren plaatsvinden. De daders gaan nogal grof te werk. Ze verbreken het slot van een toegangsdeur met grof geweld. Daarna wordt de woning grondig doorzocht op zoek naar waardevolle zaken.

Inspanningen van politie

Naar aanleiding van de diefstallen houdt de politie extra toezicht en is de politie actief op zoek naar eventuele verdachten. Dat heeft nog niet geresulteerd in aanhoudingen.

Preventie

De politie adviseert bewoners kritisch te kijken naar het hang- en sluitwerk van hun woning. Als dit te wensen over laat neem dan maatregelen. Bij goed hang- en sluitwerk is de kans op een inbraak kleiner.

Kijk uit en wees alert

Er zijn sterke vermoedens dat personen die het op woningen hebben voorzien, overdag rondrijden om zich te oriënteren. De politie vraagt dan ook om altijd alert te zijn en verdachte situaties door te geven. Dat kan via 0900-8844 (lokaal tarief). Bij heterdaadsituaties kan gebeld worden met 1-1-2. Leg bij verdachte situaties altijd zoveel mogelijk gegevens vast. Denk daarbij aan merk, type en kleur van een voertuig, kenteken, aantal personen en een omschrijving, rijrichting en gedragingen.