Politie Midden- en West Brabant

Politie en partners controleren overlastgebieden

Waalwijk, 17-06-2011 o De politie heeft gisteren een controle gehouden naar aanleiding van overlastmeldingen. De controle vond tussen gisteravond 18.30 uur en vanmorgen 03.00 uur plaats in de omgeving van het Lido. De politie werd tijdens de actie ondersteund door
verschillende partners, waaronder de belastingdienst, het sociaal toezichtsteam en verkeersregelaars. Er werden in totaal 640 voertuigen gecontroleerd. De politie deelde 35 bekeuringen uit. Passanten reageerden positief op de actie.

Naar aanleiding van diverse overlastmeldingen stelde de politie gisteren de controle in. Op de Akkerlaan en de Drunenseweg kregen verkeersdeelnemers een stopteken. In totaal passeerden 640 voertuigen de controlepunten. De belastingdienst inde ruim 1900 euro aan
openstaande boetes. Een auto is uit het verkeer genomen.

De politie hield in totaal zeven bestuurders aan voor het rijden onder invloed. In vijf gevallen bleek dat de ademtest op het bureau uitwees dat ze teveel alcohol gedronken hadden. Diverse automobilisten trachtten een controle te voorkomen door voortijdig te keren.
Motoragenten staken daar een stokje voor door ze op een andere locatie een stopteken te geven.

De politie deelde bekeuringen uit voor uiteenlopende overtredingen zoals het overschrijden van de maximale snelheid, onverzekerd rijden, niet handsfree bellen en het niet dragen van de autogordel.

Laatst gewijzigd 17-06-2011 13:07 | © Regio Midden en West Brabant |