Gemeente Zoetermeer

Zoetermeer beste van ondernemersvriendelijke steden in Randstad

bloemlogo uit gemeentevlag
MKB Nederland heeft behalve de meest ondernemersvriendelijke gemeente ook een lijst bekendgemaakt van de 36 grootste steden in Nederland die als goed bekend staat bij ondernemers uit het Midden- en Kleinbedrijf. En daarmee is Zoetermeer in de Randstad de beste van de grote (G36) steden.
Omdat de lokale economie voor een mkb-bedrijf van zo groot belang is, heeft MKB-Nederland alle Nederlandse gemeenten op hun ondernemersklimaat doorgelicht en daaraan de prijs gekoppeld van de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland.

De gemeenten zijn beoordeeld op tevredenheid van ondernemers, imago, dienstverlening en communicatie en beleid. Hoe denken ondernemers bijvoorbeeld over uw vestigingsbeleid en wat vinden zij van de lokale lasten in uw gemeente in verhouding tot wat zij er voor terug ontvangen?

Het onderzoek naar de MKB-vriendelijkste gemeente dient als stimulans voor lokale overheden om zich meer in te spannen voor het midden- en kleinbedrijf. De ranglijst geeft aan wat de relatieve positie van iedere gemeente in haar provincie is als het gaat om de kwaliteit van het ondernemersklimaat. Het zegt vooral iets over de prestaties van de gemeente in vergelijking met anderen.