Politie Rotterdam Rijnmond

Zeehavenpolitie houdt metaaldief aan

Datum publicatie: 17-06-2011 13:53

Half mei is er bij verschillende stroomstations aan de Waalhaven in Rotterdam metaal gestolen. Na een onderzoek van de Zeehavenpolitie is er een 24-jarige man aangehouden die verdacht wordt van deze diefstal.

Rechercheurs van de Zeehavenpolitie Rotterdam-Rijnmond stelden naar aanleiding van de diefstallen een onderzoek in. Onder meer met behulp van camerabeelden waarop de diefstal is vastgelegd, is op woensdag 15 juni een 24-jarige man uit Den Haag aangehouden. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt verhoord. De rechercheurs doen verder onderzoek naar eventuele medeverdachten.

Metaaldiefstal van stroomhuisjes en andere objecten kan levensgevaarlijkse situaties veroorzaken. Daarom heeft de Zeehavenpolitiepolitie extra aandacht voor metaaldiefstallen in de Rotterdamse haven en omgeving. Naast gerichte surveillance en SMS-alert, hebben de buurtagenten nauw overleg met de havenbedrijven en beveiligers om te bezien hoe dergelijke diefstallen voorkomen kunnen worden. Met elkaar wordt onder andere gekeken of de camera's van de bedrijventerreinen goed zijn ingesteld om eventuele diefstallen vast te leggen.