Gemeente Sint-Oedenrode


Persberichten

Rooise school genomineerd voor 'Battle of Brabant'

Genomineerden Wecycle Milieubende Brabant bekend. Theatervoorstelling maakt 1.250 kinderen milieubewuster

Wecycle heeft 50 basisscholen in Noord-Brabant een gratis theatervoorstelling aangeboden van de Milieubende. Na een vrolijke voorstelling zijn kinderen van groep 8 aan de slag gegaan om concrete oplossingen te bedenken die de wereld duurzamer maken. Deze `Battle of Brabant' heeft tien genomineerde klassen opgeleverd.

Grote finale

Tijdens de grote finale op 24 juni gaan deze klassen naar Safaripark Beekse Bergen. Daar maakt de jury, onder voorzitterschap van RTV-presentatrice Lisa Wade, de drie beste ideeën bekend. De klas met de allerbeste oplossing ziet zijn idee ook daadwerkelijk gerealiseerd. Wecycle ondersteunt de voorstellingen om hiermee de aandacht vestigen op de noodzaak van het inzamelen van elektrische apparaten en spaarlampen.

De genomineerden

De genomineerde groepen 8 zijn van de volgende basisscholen:
* Petrus & Paulusschool uit Dinteloord

* 't Palet uit Heeswijk-Dinter

* Salah Eddin El Ayyoubi uit Helmond

* 't Ven uit Rosmalen

* Basisschool Eerschot uit Sint-Oedenrode
* Sinte Lucij uit Steensel

* Cleijn Hasselt uit Tilburg

* De Smelen uit Valkenswaard

* De Springplank uit Vught en Mariadonk uit Zegge.

Milieubende

"Er is nog macaroni" is een vrolijke en absurde voorstelling van de Milieubende over wat er gebeurt als de wereld zou vergaan. In de aansluitende workshop worden de kinderen gestimuleerd heldendaden te bedenken en deze ook echt uit te voeren. Centraal daarbij staan creatieve maar wel realistische ideeën. Met educatieve voorstellingen maakt de Stichting Milieubende helden van kinderen die actief hun steentje willen bijdragen om de wereld duurzamer te maken. Deze doelstelling sluit nauw aan bij Wecycle, die veel waarde hecht aan educatie van kinderen over het onderwerp recycling. Al meer dan 1.300 scholen zijn Wecycle-school: een inzamelpunt voor elektrische apparaten, waarbij de kinderen duurzaam gedrag aanleren en de school wordt beloond.

Slotfeest met Lisa Wade en Ali B.

De tien genomineerde klassen gaan 24 juni op een geheel verzorgde trip naar Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek voor het slotfeest. Daar maakt de jury de drie winnende klassen bekend. De klas met het beste idee gaat dit samen met een reclamebureau uitwerken en realiseren. De presentatie van het slotfeest is in handen van Lisa Wade (Klokhuis, Vroege Vogels). Rapper Ali B. verzorgt een spetterend optreden.

Gooi nooit weg, lever in

Wecycle wil iedereen ervan bewust maken dat gebruikte kleine elektrische apparaten (mp3-speler, spelcomputer, föhn, boor, radio, broodrooster, enz.) en energiezuinige verlichting niet thuishoren in de afvalbak of in een land waar minder eisen worden gesteld aan de veiligheid voor mens en milieu bij inzameling en recycling. Kostbare grondstoffen gaan hierbij verloren, terwijl hergebruik mogelijk is tot meer dan 90 procent. "Gooi nooit weg, maar lever in!" is daarom de centrale boodschap van Wecycle, die aangeeft dat het heel normaal en nuttig is ook kleine apparaten en energiezuinige verlichting in te zamelen.

Over Wecycle

Wecycle organiseert de inzameling en recycling van elektrische apparaten en energiezuinige verlichting (e-waste). Wecycle wil zoveel mogelijk e-waste inzamelen en werkt hiervoor samen met gemeenten, kringloopbedrijven, de detailhandel, het onderwijs, clubs & verenigingen en consumenten. Wecycle zorgt in opdracht van producenten en importeurs voor verantwoorde inzameling, garandeert recycling met een hoog milieurendement en rapporteert hierover aan de overheid. Meer informatie: www.wecycle.nl.