Gemeente Veenendaal


Opening openbare barbecues in Stadspark

Vrijdag 10 juni heeft burgemeester Elzenga twee openbare barbecues in het Stadspark op feestelijk wijze geopend. De burgemeester deed dat samen met de bewoonsters die hiertoe het initiatief namen. Tijdens een (klein) barbecuefeestje werden de barbecues voor het eerst in gebruik genomen.

Een groep cursisten van het ROC, tevens bewoners van Veenendaal, stapten in 2008 naar de gemeente met het idee voor een openbare barbecueplek. Het idee ontstond bij de inwoonsters omdat ze thuis niet kunnen barbecueën vanwege het feit dat ze in een flatwoning wonen. De gemeente vond dit een erg goed initiatief en is samen met de initiatiefnemers gaan nadenken over hoe, waar en het soort barbecues.

Openbaar toegankelijk
De barbecues zijn openbaar toegankelijk en worden in eerste instantie niet afgesloten. Mocht dit in de praktijk toch nodig zijn, dan worden de barbecues na gebruik afgesloten en komt het sleutelbeheer bij de Panorama (de multifunctionele accommodatie die momenteel in aanbouw is in de Engelenburg). De spelregels voor het gebruik van de barbecues zijn binnenkort te lezen op de gemeentepagina en op deze site.