Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 17 juni

Alkmaar, 17-06-2011 o 15.00 uur

Scooterrijder loopt ernstig letsel op bij eenzijdig ongeval

Sijbekarspel, vrijdag 17 juni

Een 22-jarige scooterrijder uit Aartswoud raakte vrijdagochtend rond 00.10 uur ernstig gewond bij een eenzijdig ongeval op de Westerstraat. De man kwam door onbekende oorzaak met zijn scooter tegen een boom terecht. Hij werd liggend op de grond aangetroffen. De man werd met vermoedelijk hersenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Amsterdam. Hij verkeerd in kritieke toestand.

Illegaal café en hennep

Alkmaar, donderdag 16 juni

Bij doorzoeking van een bedrijfspand aan de Hamsterkoog werd donderdagmiddag hennep aangetroffen en materialen voor het bouwen van een hennepkwekerij. Er was sprake van het illegaal aftappen van stroom. De elektriciteitsmeter werd door energiebedrijf Alliander in beslag genomen. Op de eerste verdieping werd een illegaal café aangetroffen. De 42-jarige huurder van het pand wordt op een later moment verhoord op het politiebureau.

Inbraak woning

Kreileroord, vrijdag 17 juni

In een woning aan de Korenstraat werd afgelopen week ingebroken. De bewoner kwam na enkele dagen afwezigheid thuis en ontdekte de inbraak. Uit zijn woning werd apparatuur meegenomen en de sleutels van de auto. Ook de auto werd ontvreemd.

Drugsbezit

Hippolytushoef, donderdag 16 juni

Donderdagavond rond 22.00 uur werd op het Kerkplein een 20-jarige vrouw aangehouden wegens het bezit van drugs. Een inwoner van Hippolytushoef had een tas met daarin drugs op straat gevonden. In de tas zaten de persoonsgegevens van de 20-jarige vrouw. De politie kwam ter plaatse en kon na een korte zoekslag de vrouw aanhouden.

Onder invloed op de weg

Den Helder, vrijdag 17 juni

Vrijdagochtend rond 01.00 uur werd op de Drs. F. Bijlweg het rijbewijs van een 46-jarige automobilist uit Den Helder ingenomen. De politie hield de man staande omdat hij zijn mistverlichting voerde terwijl het helemaal niet mistig was. Omdat de adem van de man naar alcohol rook nam de politie een blaastest af. De man blies 765 ug/l terwijl 220 ug/l is toegestaan. De man werd overgebracht naar het politiebureau en zijn rijbewijs werd ingenomen.

Met geweld beroofd

Den Helder, donderdag 16 juni

Donderdagmiddag rond 16.10 uur werd een 67-jarige vrouw uit Den Helder met geweld beroofd. De vrouw fietste op de Gravenstraat en stapte van haar fiets aan de achterkant van een restaurant. Een donkergekleurde man, die zij even eerder op de fiets nog inhaalde, liep inmiddels naast haar. Hij gaf de vrouw een duw. Zij viel hierdoor op haar fiets. Daarna gaf de man haar een klap op haar hoofd. Hierdoor raakte de vrouw even buiten bewustzijn. Terwijl ze bijkwam hoorde ze de man weglopen. Hij vluchtte in de richting van de Beatrixstraat. Hij had het geld dat in haar jaszak zat gestolen. De vrouw hield lichte verwondingen aan haar hoofd en knie over aan de beroving.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen van de beroving. De dader kwam mogelijk rennend de Beatrixstraat in vanaf de Gravenstraat. Hij is tussen de 30 en 40 jaar oud, heeft een donker gelaat (tegen zwart aan) en is circa 1.65 lang. De man droeg donkere, zwarte kleding (jas en broek) en een donkere, wollen muts of pet, zonder klep aan de voorzijde. Getuigen kunnen zich melden bij de politie in Den Helder via 0900-8844.