Politie Rotterdam Rijnmond

Politie houdt verdachte aan in onderzoek Ellemeethof

Feijenoord-Ridderster Korps / overig Noord Oost Rotterdam-Centrum Rotterdam-West RRD Waterweg-Noord Zeehavenpolitie Zuid

Datum publicatie: 17-06-2011 14:54

ROTTERDAM-ZUID- In het onderzoek naar de dodelijke schietpartij aan de Ellemeethof heeft het Arrestatieteam donderdagavond een 33-jarige Rotterdammer aangehouden. De man is aangehouden wegens het voorhanden hebben van een vuurwapen.

De schietpartij vond plaats op vrijdagavond 22 april 2011 (Goede Vrijdag) rond negen uur toen de 32-jarige Jürgen Bahadoer met twee Rotterdammers van 29 en 36 jaar bij een auto stond. Twee nog onbekende mannen kwamen op het drietal afgelopen en scho-ten gericht op Jürgen. Hij raakte zeer ernstig gewond en is diezelfde avond nog in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

De politie hield eerder al de 29-jarige en 36-jarige Rotterdammer aan. Zij werden verdacht te hebben teruggeschoten naar de schutters. Beiden zijn inmiddels weer op vrije voeten.

Donderdagavond werd een 33-jarige Rotterdammer aangehouden wegens de Wet Wapens en Munitie. Tijdens onderzoek bleek dat hij mogelijk in het bezit van een vuurwapen was. Zijn rol in relatie tot de schietpartij wordt nader onderzocht.

Het rechercheteam doet er alles aan om de verdachten van dit misdrijf te achterhalen. Heeft u informatie en sprak u nog niet met de politie, belt u dan met telefoonnummer 0800-7444488. Anoniem informatie doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. De Criminele Inlichtingen Eenheid is voor dit misdrijf bereikbaar op 06-57516586.