Gemeente Nieuwegein

vrijdag, 17 juni 2011

De voetgangersbrug over De Doorslag wordt dit jaar teruggeplaatst. De oude voetgangersbrug werd in december 2009 verwijderd. Vanwege de slechte staat van de houten voetgangersbrug was deze al een tijd afgesloten voor voetgangers. Delen van de brug waren aangetast door verrotting van het hout.

Op de foto ziet u de oude voetgangersbrug over De Doorslag Er is onderzocht of een nieuwe voetgangersbrug op dezelfde locatie terug moest keren omdat het Natuurkwartier in de avonduren wordt afgesloten. Omdat dit de beste locatie is, komt de nieuwe brug op dezelfde plek terug. De brug wordt ´s avonds na 17.00 uur afgesloten zodat er geen toegang is naar het Natuurkwartier. Van dinsdag tot en met vrijdag gaat de toegang weer open om 8.00 uur ´s morgens, op zaterdag en zondag om 10.00 uur ´s morgens.
De nieuwe voetgangersbrug is alleen bestemd voor valide gebruikers. Er komt aan beide zijde een trap waarvan de treden minder stijl zijn dan de vorige brug. De nieuwe brug krijgt dezelfde uitstraling maar is opgebouwd uit duurzame materialen met een lange levensduur zoals staanders van beton en kunststof dekdelen. De leuning is van hardhout gemaakt.

Welstandscommissie is akkoord

De regionale welstandscommissie is akkoord met het ontwerp en nu wordt de bouwvergunning aangevraagd. Afhankelijk van de reacties van belanghebbenden of omwonenden wordt de brug nog dit jaar teruggeplaatst. Omdat het om een voetgangersbrug gaat, komen er geen fietsenstallingen bij de brug. Het gebied langs De Doorslag biedt daar ook geen ruimte voor. Fietsenstallingen staan bij de hoofdentrees van het Natuurkwartier. In het Natuurkwartier zijn fietsers en auto´s niet toegestaan. Aan de overzijde van het Natuurkwartier naast Jack´s Grillhouse is een parkeerplaats.