Gemeente Son en Breugel


samenwerking Dommeldal

Colleges willen onderzoek verdere samenwerking Dommeldal

De colleges van de gemeenten Geldrop-Mierlo, Nuenen en Son en Breugel gaan hun raden vragen de mogelijkheden voor verregaande ambtelijke samenwerking te onderzoeken. De drie gemeentesecretarissen hebben een eerste verkenning opgeleverd wat aanleiding geeft tot de wens om nu gedegen te onderzoeken op welke vlakken samenwerking de meeste meerwaarde heeft. Onderdeel van de onderzoeksopdracht is ook het opleveren van een schets van de organisatie van die samenwerking.

Bespreking in Son en Breugel

Het voorstel van de colleges wordt in Son en Breugel op 21 juni 2011 om 21.00 uur in een extra vergadering van de commissie algemene zaken besproken.

Dommeldal
De gemeenten Nuenen en Son en Breugel werken al geruime tijd samen op met name bedrijfsmatig vlak. Geldrop-Mierlo is een logische partner voor beide gemeenten. Samen bedienen ze ca. 80.000 inwoners in het middengebied tussen Eindhoven en Helmond. De colleges willen geen samenwerking 'in een strak keurslijf' maar een strategische alliantie die waar nodig ook andere samenwerkingsrelaties kan aangaan.

Doel is uiteindelijk de dienstverlening richting inwoners en bedrijven te verbeteren en gezamenlijke belangen (in de regio) beter te behartigen.
De onderzoeksopdracht moet worden uitgevoerd onder externe begeleiding en zal ongeveer een half jaar in beslag nemen.