Gemeente Son en Breugel


plastics gescheiden inzamelen

Scholen en verenigingen gaan plastics gescheiden inzamelen

Scholen en sportverenigingen in Son en Breugel gaan oranje bakken plaatsen voor het gescheiden inzamelen van plastic verpakkingen. Het initiatief is onder particuliere huishoudens al een groot succes. Het is een logische vervolgstap om afvalscheiding ook bij scholen en verenigingen in te voeren. De eerste reacties op het initiatief zijn zéér positief.

De gemeente stimuleert zowel particulieren als organisaties om het afval te scheiden en biedt alle scholen en verenigingen daarom één of meer afvalbakken aan om het scheiden te vergemakkelijken. Daarnaast ontvangt men de bijbehorende zakken die we in Son en Breugel gebruiken voor het aanbieden van plastic afval.

Door afvalscheiding op scholen en verenigingen krijgt de jeugd de kans het goede voorbeeld te geven. Daardoor zal afvalscheiding thuis verder toenemen, voor zover dat nog nodig is.

Kleine moeite, veel effect
Recycling spaart geld en milieu, omdat kostbare grondstoffen steeds opnieuw worden gebruikt. Door het verbranden van plastics wordt onnodig CO2 uitgestoten. Dat kan voorkomen worden. De gemeente Son en Breugel biedt aan iedereen de mogelijkheid om plastic te scheiden aan te bieden. Het apart aanbieden van plastic levert een enorme afname op van restafval, dus zullen de verbeteringen voor het milieu direct merkbaar zijn, net als de afvoerkosten voor afval.

Voor meer informatie, kijk ook bij:

Afvalscheiding spaart het milieu Plastic afval; resultaten tot nu toe Afval en afvalinzameling