Plan Nederland

Kinderen vieren Dag tegen Kinderarbeid

17 juni 2011

12 juni is de internationale Dag tegen Kinderarbeid. Deze dag werd gevierd door kinderen in onder andere Ethiopië. Zij vierden samen het feit dat ze nu naar school gaan in plaats van zwaar werk te moeten doen.

De 10-jarige Haji uit het dorpje Shebedino vertelt hoe hij dagelijks zijn moeder moest helpen met het bakken van ovens voor de verkoop. Dit was zwaar werk en slecht voor zijn longen. Ook Aster van 9 werkte bij de ovenproductie.Zij moest met een stok steen stukslaan wat gebruikt kan worden bij de ovenproductie. Via Plan kreeg het bedrijfje een machine die het steen kon vergruizen. De kinderen hoefden niet meer te werken en Plan zorgde ervoor dat de kinderen naar school konden gaan. Aster is erg blij: ' Ik kan nu naar school en heb ook tijd om mijn huiswerk te doen. Ook kan ik nu spelen in ons dorp met mijn vriendinnen.'

De Dag tegen Kinderarbeid wordt wereldwijd gevierd. Deze dag vraagt onder andere aandacht voor kinderen die erg zwaar werk doen zoals werken op plantages, in vuurwerkfabrieken en in de seksindustrie. ""

Kinderrechtenorganisatie Plan

Plan is een internationale kinderrechtenorganisatie die werkt aan het realiseren van gelijke rechten en kansen voor meisjes en het verbeteren van de levensomstandigheden van meisjes en jongens in ontwikkelingslanden. Plan werkt aan een wereld waarin meisjes dezelfde rechten en kansen krijgen als jongens, zodat alle kinderen zich volledig kunnen ontwikkelen.

Plan doet dit door het uitvoeren van projecten in 48 ontwikkelingslanden die de achterstelling van meisjes tegengaan en de levensomstandigheden en toekomstkansen van meisjes en jongens verbeteren en door wereldwijd op te komen voor kinderrechten, met de nadruk op de rechten van meisjes.
www.plannederland.nl
Contact
Plan
Postbus 75454
1070 AL Amsterdam
info@plannederland.nl
020 549 55 20