Gemeente Zeewolde


Nieuws

Prijzen open dag uitgereikt

Prijswinnaars van de activiteiten op de open dag van gemeente Zeewolde

Op zaterdag 21 mei 2011 hield gemeente Zeewolde een open dag waarop bezoekers konden meedoen aan tal van activiteiten.

Afvalscheiding

Voor kinderen organiseerde de gemeente samen met afvalinzamelaar HVC onder andere een afvalscheidingsrace. Deelnemers moesten zo snel mogelijk, en liefst foutloos, afval sorteren en in de juiste containers opruimen. Voor ieder artikel wat in de verkeerde afvalbak belandde kreeg een deelnemer strafseconden en het ging er natuurlijk om om de snelste tijd neer te zetten. De snelste tijd, 1 minuut en 14 seconden werd geklokt voor Esmee Reuselaars uit Den Haag die op 21 mei in Zeewolde op vakantie was. De tweede plaats werd met een tijd van 1 minuut en 21 seconden veroverd door Mandy Spaapen, de derde prijs ging naar Christiaan en Marilène Mulder die gezamenlijk de tijd van 1 minuut en 23 seconden nodig hadden.

Trouwen

Op de open dag stonden maar liefst 22 trouwpaartjes, bestaande uit kinderen tot 10 jaar die met broertje/ zusje/ papa/ mama wilden trouwen, op de rode loper. 21 paartjes gaven elkaar het ja-woord, bij één huwelijkspaar liep het toch nog spaak met de woorden: "Nee! Ik ga toch niet trouwen met een broertje."
Alle trouwparen werden op de foto gezet, de mooiste foto's werden uitgekozen en onderstaande trouwparen kregen een cadeaubon en de foto van deze bijzondere dag:

De derde prijs: Justin van de Bunte. Hij trouwde met zijn moeder Tamara van de Bunte.
De tweede prijs: Noa en Tijn Verschoor. Deze broer en zus gaven elkaar dus wel het ja-woord.
De eerste prijs: Arie-Janne Nieuwenhuijs. Zij trouwde met haar vader Korné Baars.

Kennisquiz

De kennisquiz met vragen over gemeentelijke aangelegenheden en het dorp Zeewolde werd door 59 personen ingevuld.
Opvallend was dat één vraag door velen verkeerd werd beantwoord. Als je een huis gaat bouwen of verbouwen heb je geen bouwvergunning nodig maar een omgevingsvergunning. Uiteindelijk bleek dat maar één persoon alle vragen goed had beantwoord namelijk de heer Salverda.