Waterschap Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden


Rijn even mogelijk

Verplaatsen ingesloten boten Leidsche Rijn even mogelijk

Publicatiedatum : 17 juni 2011

Donderdag 30 juni, van 15.00 tot 18.00 uur, opent het waterschap tijdelijk de keerdeuren in de Leidsche Rijn om ingesloten boten door te laten. Sinds 19 mei geldt op de Leidsche Rijn een vaarverbod in verband met de extra zoetwatertoevoer naar West-Nederland als gevolg van de droogte. Bij gemaal De Aanvoerder in De Meern is de Leidsche Rijn afgesloten; ook is de Haanwijkersluis in Harmelen gestremd. Hierdoor is een aantal boten ingesloten op de Leidsche Rijn. De verwachting is dat dit wel een tijd zo blijft, omdat de extra wateraanvoer voorlopig nog nodig is.

Keerdeuren tijdelijk open

Om eigenaren toch de gelegenheid te geven deze zomer hun boot te gebruiken opent het waterschap op 30 juni de keerdeuren tussen de Leidsche Rijn en het Amsterdam-Rijnkanaal. Die dag is er van 15.00 uur tot 18.00 uur gelegenheid voor booteigenaren om hun boot uit de Leidsche Rijn te varen.

Stilzetten De Aanvoerder

Voorafgaand aan het openen van de deuren wordt gemaal De Aanvoerder stilgezet, om na 18.00 uur weer door te gaan met de aanvoer van zoetwater naar West-Nederland.