Vereniging VNO-NCW

Ondernemers: Topteams leggen sterke basis onder bedrijfslevenbeleid

17-06-2011 - De tien Topteams van ondernemers en kennisinstellingen leggen in hun rapporten een sterke basis voor een nieuw en krachtig bedrijfslevenbeleid.
Dat zeggen de ondernemingsorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland in een reactie op de aanbieding van de rapporten van de topsectoren aan minister Verhagen van EL&I.

De ondernemers waarderen de toezeggingen van minister Verhagen voor meer durfkapitaal dank zij een MKB+ innovatiefonds van een half miljard euro en een extra fiscale aftrek om te zorgen voor meer onderzoek en ontwikkeling bij bedrijven en kennisinstellingen.

Met deze inspirerende agenda zal onze economie met zijn bijzondere sterktes en sterspelers een vooraanstaande plaats in de wereldeconomie kunnen behouden en verder worden versterkt. De aanpak zorgt voor een belangrijke uitstraling van dat succes naar de andere delen van onze economie. De topteams hebben terecht een grote rol ingeruimd voor de rol van nieuw, innovatief ondernemerschap in het MKB en in de land- en tuinbouw.

De Topteams constateren ook terecht dat het Nederlandse succes moet worden gefundeerd door een zeer nauwe samenwerking tussen ondernemerschap, onderwijs en onderzoek, en de overheid. Dat is een `Gouden Driehoek', een aanpak die wij vooral kennen vanuit de agrarische sector. Het elan en de samenwerking binnen de topteams moet worden vastgehouden en worden verzilverd.
Het komt nu aan op snelle en adequate uitvoering in overleg met het kabinet en de kennisinstellingen. VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland vertrouwen erop dat de beloftes in het regeerakkoord nu ook zullen worden waargemaakt, evenals de uitgesproken betrokkenheid van de bedrijven in de topsectoren.