Tom Coronel

17 Juni 2011
Tom Coronel zet in op zoveel mogelijk WK-punten bij WTCC-races Brno

Brno in de Tsjechische Republiek is de volgende stop in het reisschema van de deelnemers aan het FIA WTCC 2011. Het ruim 5,4 km lange Tsjechische circuit maakt al sinds 2006 deel uit van het Wereldkampioenschap voor Toerwagens (FIA-WTCC). Voorafgaand aan deze 9e en 10e race in de titelstrijd trainde Tom Coronel in de BMW 320 TC met de mannen van ROAL Motorsport zeer uitgebreid op de racepiste van het Italiaanse Adria. Het team was al vaak zeer succesvol was op het Automotodrom Brno. De daarmee vergaarde kennis werd op Adria ingezet om de blauwe-witte bolide van de 39-jarige coureur uit Eemnes al zo goed mogelijk af te stellen op de baanomstandigheden van Brno.

IFRAME: http://www.youtube.com/embed/ey4vjeJ9BPs

Dit is alweer het vijfde raceweekend in dit kampioenschap. We zijn nog net niet op de helft, maar het schiet toch al weer op. Brno is een aparte baan. Net iets meer dan vijf kilometer lang en met veel hele lange bochten die je op een hoge snelheid kunt nemen. Zeker als het niet regent zou ik dit absoluut een BMW-circuit willen noemen. Opvallend is verder het hoogteverschil. Volgens mij ligt er tussen het laagste en het hoogste punt iets van 150 meter.

Foto: Frits van Eldik

ROAL Motorsport van Roberto Ravaglia, het team waar ik dit jaar voor rijd, heeft hier in de afgelopen jaren vele successen geboekt en als we dit keer geen pech hebben, moet mij dat ook zeker lukken. In de afgelopen races hadden we te vaak wel iets waardoor ik belangrijke punten miste. Het geluk moet toch ook weer eens een keer onze kant op vallen. Aan de voorbereidingen heeft het zeker niet gelegen. We hebben uitgebreid getest en zeker als het droog blijft moeten het ons lukken vele waardevolle WK-punten en het liefst ook nog twee bekers te scoren. De voorspellingen over het weer zijn niet helemaal in ons voordeel, maar dat zijn slechts voorspellingen. Tijdens de afgelopen GP van Canada hebben wij nog eens gezien hoe moeilijk het weer soms te voorspellen is. In principe rijden we tweemaal negen ronden en zeker als ik wat verder naar voren op de start-grid sta, heb ik er alle vertrouwen in. Stroomt het wel van de regen, dan weten we dat de voorwielaandrijvers in het voordeel zijn, legt Tom Coronel uit.

Tom Coronel staat op dit moment zesde in het kampioenschap en is daarmee de best geklasseerde BMW-coureur in het FIA-WTCC 2011. Punten pakken en proberen weer een plaats te winnen in de titelstrijd vormen de uitgangspunten voor de races in Brno.