Provincie Utrecht

Jong talent van provincie Utrecht gooit hoge ogen

Een groep van zes jonge talenten van de provincie Utrecht behoort tot de beste traineeteams van Nederland. In de strijd om de titel `Beste Traineeteam van Nederland 2011' eindigden ze bij de top vier.

In totaal 22 teams namen het vrijdag 10 juni in de Fabrique in Maarssen tegen elkaar op in de tweede landelijke TraineeBattle. Derk van Wingerden, Marleen Mesman, Sander Derksen, Bart Looman en Janneke Hakkert vertegenwoordigden de provincie Utrecht.

Ze stonden voor de uitdaging één of meerdere praktisch toepasbare oplossingen te bedenken voor het invoeren van Slim Werken Slim Reizen binnen het MKB, om zodoende eind 2015 twee miljoen mensen in staat te stellen om slimmer te werken en te reizen.

Het team van de provincie Utrecht presenteerde een Groupon-achtig platform waar het MKB diensten (gebundeld) kan aan- en verkopen. Hierdoor wordt zonder tussenkomst van een overheid het MKB gestimuleerd om Slimmer te Werken en Slimmer te Reizen.

Juryvoorzitter Lodewijk de Waal was er zeer over te spreken. "Erg positief dat de provincie zich zo heeft ingeleefd in de wereld van de MKB-er! Ook voor de overheid wordt samenwerking met bedrijven steeds belangrijker."

Het voorstel leverde een plek in de finale op. Daarin kaapte Vitens de hoofdprijs voor de neus van de jonge talenten weg.