Politiebond ACP

Nationale Politie: aangepaste Politiewet naar Tweede Kamer

Het kabinet heeft op vrijdag 17 juni besloten om het wetsvoorstel voor de nieuwe Politiewet naar de Tweede Kamer te sturen. De aanpassingen in de Politiewet maken de weg vrij voor de oprichting van de nationale politie. Deze nieuwe structuur van de politieorganisatie moet vanaf 2012 vorm krijgen.

De eerste voorbereidingen hiervoor zijn al gaande. Zo is Gerard Bouman in april aangesteld als kwartiermaker. In deze rol zal hij voor september een plan opstellen voor de inrichting en realisatie van het nieuwe landelijke korps. De Tweede Kamer kan nu haar licht over het wetsvoorstel laten schijnen.

Rol ACP

Politievakbond ACP volgt de ontwikkelingen in het dossier nationale politie op de voet. De oprichting van een nationale politie gaat gepaard met een reorganisatie, die onrust onder het politiepersoneel met zich mee zal brengen. De ACP wil de belangen van haar leden zo goed mogelijk behartigen. Daarvoor is het nodig de stappen rondom de vorming van de nationale politie scherp te volgen en, waar dat mogelijk en nodig is, ook op voorhand invloed uit te oefenen. Het voorstel over de aanpassingen in de Politiewet zal de ACP inhoudelijk beoordelen. Actuele ontwikkelingen zijn als vanzelfsprekend via de website van de ACP te volgen.

---

17/06/11 17:29

---