Gemeente Dirksland


Project waterberging Melissant afgerond

De afgelopen weken heeft het waterschap Hollandse Delta de laatste werkzaamheden aan de waterberging in Melissant afgerond. Hiermee is dit project van het waterschap en de gemeente Dirksland nu klaar. Het project is een maatregel uit het Waterplan Goeree-Overflakkee.

Â

De laatste werkzaamheden bestonden uit het aanplanten van het terrein en het aanleggen van een wandelpad rondom de waterplas aansluitend op de bestaande voetpaden van Staatsbosbeheer. Ook is de toegangsweg naar het rioolgemaal naast het terrein geasfalteerd en voorzien van een hek.

De nieuw gegraven waterberging ligt achter de Molendijk grenzend aan het Melissantse bos. De waterberging zorgt voor droge voeten door de opvang van regenwater. Het draagt daarmee bij aan de invulling van de wateropgave in de polder Dirksland. De waterplas wordt omzoomd door een steile wand en natuurvriendelijke oevers. De steile wand is gerealiseerd om oeverzwaluwen een plek te geven. De natuurvriendelijke oevers zijn zeer flauw aflopende oevers, waardoor de waterkwaliteit verbetert. Het levert ook een gevarieerde flora en fauna op. Â