Gemeente Amsterdam stadsdeel Zuid

Rivierenbuurt

---

Kierstandhouders voor senioren in Rivierenbuurt

17 juni 2011

Senioren in de Rivierenbuurt krijgen een gratis kierstandhouder op hun deur. Deze actie van het project Veilig Wonen en is ontstaan door samenwerking van het Politieteam Rivierenbuurt, het Centrum Criminaliteitspreventie Veiligheid (CCV) en Stadsdeel Zuid.

Senioren konden zich tijdens drie informatiebijeenkomsten bij een stand over Veilig Wonen inschrijven voor een gratis kierstandhouder. Deze worden nu binnen de wijk uitgedeeld en gemonteerd door het klusteam van de Rivierenbuurt.

De kierstandhouder is een eenvoudig hulpmiddel om de voordeur op een kier te kunnen zetten zodat gezien wordt wie er voor de deur staat. De deur blijft echter wel geblokkeerd. Senioren zijn vaak de dupe van ongenode gasten die zich al pratende binnendringen en door zich bijvoorbeeld voor te doen als pakketbezorger. Het blijkt echter te gaan om criminelen die er op uit zijn bankpassen te stelen en later via de telefoon te vragen naar de pincode. De kierstandhouder moet de senioren bescherming bieden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Baukje Boorsma, professional Veilig Wonen bij Politieteam Rivierenbuurt via 020-559 6547 of baukje.boorsma@amsterdam.politie.nl.

---