Ingezonden persbericht


** PERSBERICHT **

Knetter beste MBO- en Bus Stop Bakery beste HBO studentenbedrijf van het jaar

Daverende finale Jong Ondernemen zet de zaal op zijn kop.

Den Haag, 16 juni 2011

Abseilende teams uit het plafond, kalenders op maat gemaakt in 5 uur en heerlijke cupcakes die uitgedeeld werden aan de zaal en een emulsie van knetterende zeep, speciaal voor kinderen. Het kon niet op bij de presentaties van de Landelijke Finale van Jong Ondernemen in de Crown Business Studio's in Aalsmeer. De ontknoping was zinderend en de winnende toppers kwamen springend het podium op. Knetter en Bus Stop Bakery gaan door naar de Europese finale.

Veel passie en plezier was er vandaag te zien op het podium bij de Landelijke Finale van Jong Ondernemen. 8 Teams, 4 HBO/WO en 4 MBO studentenbedrijven, presenteerden hun bedrijf, producten en diensten. De jonge ondernemers waren allemaal een brok enthousiasme en vol adrenaline. De stands waren professioneel en bevatten een staalkaart van hun aanbod. Daarnaast lieten de 4 teams die genomineerd waren voor het meest duurzame, innovatieve studentenbedrijf op uitstekende wijze zien dat jongeren open staan en gaan voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Ondernemend, lef en heel veel energie
Knetter, www.knetterzeep.nl liet zien dat ze een echte winnaar was in de MBO categorie met een krachtig, tot de verbeelding sprekend product. De jury roemde Trainews, www.trainews.nl ook en dit team krijgt een bijzondere 2e prijs, een relatie marketing tour langs het Ministerie van LEI, met catering van Van der Linde en een workshop over trendwatching. Bus Stop Bakery, www.busstopbakery.nl, heeft met haar concept, goede marketing en branding bewezen een zeer succesvol bedrijf te zijn. In Nederland is zij de enige die vanuit een foodcar, cupcakes verkoopt. Met het festivalseizoen voor de deur zal de roze bus veelvuldig haar recepten doorgeven in Nederland en straks ook in Madrid, waar de Europese finale plaatsvindt. Knetter gaat in Oslo laten zien wie ze is. Beide bedrijven hebben al op de Europese finale ingespeeld en hun site in respectievelijk Engels en Spaans vertaald.

Duurzaam en innovatief
Jas op slot, www.jasopslot.nl, (Hogeschool Utrecht) een systeem waarmee jassen beveiligd worden tegen diefstal, is uitgeroepen tot het meest innovatieve studentenbedrijf van het jaar en Enjoyourplanet, www.enjoyourplanet.nl gaat naar huis met de prachtige titel meest duurzame studentenbedrijf.

Ondernemerschap ervaren
De bedrijven zijn onderdeel van het Jong Ondernemen onderwijsprogramma, waarbij studenten onder begeleiding een eigen bedrijf oprichten. Ze bedenken of importeren een innovatief product, houden marktonderzoek en schrijven een ondernemingsplan. Om bedrijfskapitaal te winnen, moeten ze zoveel mogelijk aandelen verkopen. Aan de aandeelhouders moeten ze dan ook verantwoording afleggen. Op die manier ervaren ze zelf wat ondernemerschap inhoudt. Dit jaar doen meer dan 900 MBO- en HBO/WO-studentenbedrijven (ca 10.000 studenten) mee aan het programma van Jong Ondernemen op mbo en hbo.

Meer informatie vindt u op: www.jongondernemen.nl/competitie




Ingezonden persbericht