Woningcorporatie Ymere

Ymere wandelt door drie wijken van Almere

16-6-2011

Bewoners en belangstellenden maken architectuurwandelingen in Almere Haven, Almere Stad en Almere Poort.

Op 15 juni vond de laatste wandeling van 2011 van de WandelWijken in Almere Poort plaats. In de maanden mei en juni organiseerde Ymere in samenwerking met een architectuurgids de Ymere WandelWijken.

Drie wandelingen in totaal verschillende wijken: Almere Haven, Almere Stad (oud en nieuw) en in Almere Poort. In de wandelingen kwam cultuur, architectuur, verrassing en ontmoeting volop aan bod.

Als maatschappelijk onderneming initieert Ymere graag projecten die de betrokkenheid van bewoners bij de wijk vergroten en het woongenot versterken. Ymere is van plan om in 2012 wederom wandelingen te organiseren.

Architectuurgids
Marie-Josée Röselaers organiseert en begeleidt al jaren architectuur wandelingen en excursies in Almere. Als architectuurgids laat ze trots de mooiste plek van Nederland zien.

Volgens haar verwoordt Peer Ulijn, verslaggever van de NOS en inwoner, het bijzondere van Almere uitstekend: De indrukwekkende skyline van Almere vanaf de A6, een betere reclame voor de architectonisch interessante stad bestaat er niet.

Inhoud wandelingen
De wandelingen leidden langs kenmerkende gebouwen, landschappen, kunstwerken en andere bezienswaardigheden in de wijk. Onder dit bezit bevonden zich ook gebouwen van Ymere.

Op deze manier kreeg de deelnemers een (nog) beter beeld van de wijk en konden mede-wijkbewoners elkaar ontmoeten. Ook werd ingegaan op de geschiedenis en toekomst van Almere.

Sociaal duurzame wijken
Meewandelen met de WandelWijken en het bekijken van al het moois in de eigen wijk (of een andere) levert een gevoel van trots en betrokkenheid op.

Ymere wil maatschappelijke meerwaarde creëren op wijk- en buurtniveau. Hierbij zijn wij er van overtuigd dat mensen zelf samen de wijk maken (of breken). Samen dingen ondernemen of bereiken levert hechte relaties op, betrokkenheid en energie die een positief effect hebben op de buurtbeleving.