Gemeente Dongeradeel


2011

Nieuwe recreatieve ontwikkeling Schreiershoek

Het college van de gemeente Dongeradeel wil een nieuwe recreatieve ontwikkeling bij de schreiershoek in Oostrum mogelijk maken.

Bouwbedrijf Postma heeft in samenwerking met horecaondernemer en grondeigenaar de familie Woudman bij de gemeente een plan ingediend voor het realiseren van 10 vakantiewoningen en een bedrijfswoning tussen het huidige gebouw van het bowlingcentrum en recreatiebedrijf Schreiershoek recreatie. Dit gebied heeft nu nog een agrarische bestemming. Om de recreatieve invulling mogelijk te maken, stelt het college aan de raad voor een nieuw bestemmingsplan op te stellen.

De gemeente Dongeradeel streeft ernaar om op het gebied van recreatie en toerisme te groeien. Het stimuleren van kleinschalige, kwalitatief hoogwaardige verblijfsaccommodaties is een van de speerpunten van het gemeentelijk toeristisch beleid. Het plan, dat een ontwerp is van Adema Architecten, sluit hier goed bij aan. De combinatie van ruime woningen, met een mooi ontwerp en een goede ligging aan het water en vlakbij Dokkum, maken dat het plan een toegevoegde waarde voor het huidige verblijfsrecreatieve aanbod in de regio.