Provincie Drenthe

Bodemsanering, Talmastraat 66-74 te Assen

Publicatiedatum
8 juni 2011
Type
omgevingsvergunning
Locatie
9402HG -

Gedeputeerde staten van Drenthe maken bekend dat zij op 6 april 2011 een nader onderzoek, een saneringsplan en de melding (artikel 28 van de Wet bodembescherming (WBB)) van een sanering van bodemverontreiniging hebben ontvangen van de gemeente Assen.

Het betreft de locatie Talmastraat 66-74 te Assen, gemeente Assen.

Uit het nader onderzoek blijkt dat er sprake is van een geval van ernstige bodemverontreiniging waarvoor spoedige sanering noodzakelijk is. Met de sanering dient binnen 1 jaar te worden begonnen.

De bodemsanering houdt in dat de grond buiten de bebouwing wordt verwijderd door middel van ontgraving. Totaal wordt circa 1.300 m3 verontreinigde grond verwijderd en ter verwerking afgevoerd. De ontgraving wordt aangevuld met schone grond. Na de grondsanering wordt een grondwatersanering gestart die behalve het verwijderen van verontreinigd grondwater ook ten doel heeft de verontreinigde grond, die onder de woningen achterblijft zoveel mogelijk te doorspoelen.

Na de sanering zijn de woonpercelen geschikt voor het gebruik wonen met tuin en is het openbare gebied geschikt voor het gebruik infrastructuur (wegen/voetpaden) en openbaar groen. Verder zijn de risico's voor de volksgezondheid door periodiek optredende geuroverlast en door uitdamping weggenomen.

De bodemsanering start in de tweede helft van 2011. De grondsanering duurt 4-6 weken. De grondwatersanering die aansluitend start zal ongeveer een half jaar beslag nemen.

Gedeputeerde staten van Drenthe zijn van plan om op grond van de artikelen 29 en 37 van de WBB de ernst en spoed vast te stellen en op grond van artikel 39 WBB in te stemmen met het saneringsplan.

Voor informatie kunt u contact opnemen met de projectleider bodembeleid, de heer W. van Oosterom, telefoonnummer (0592) 36 53 34.

Kaart voor postcode: 9402HG -

Kaart voor postcode: 9402HG -