Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.10 uur

Utrecht, 17-06-2011

Auto's bekrast; verdachte aangehouden
WOERDEN - De politie heeft donderdagavond 16 juni een man aangehouden op verdenking van het bekrassen van auto's op het Bastion Maurits.

Een getuige zag die avond rond 21.10 uur op het Bastion Maurits een man met sleutels twee auto's bekrassen. De verdachte liep daarna weg richting Utrechtsestraatweg. De getuige maakte snel een foto van de verdachte en belde de politie. De getuige gaf het signalement van de verdachte door. Agenten gingen direct op zoek naar de verdachte. Ze zagen hem lopen op de Van Duin van der Maasdamlaan. Daar hielden ze hem aan. De verdachte is een 49-jarige man uit Woerden. De agenten namen hem voor verhoor mee naar het politiebureau. Bij onderzoek in de omgeving trof de politie nog enkele bekraste auto's aan. De eigenaren van een aantal daarvan hebben bij de politie aangifte gedaan van vernieling.

Stond uw auto donderdagavond 16 juni in de omgeving van of op het Bastion Maurits en is deze toen ook bekrast? Komt u dan s.v.p. aangifte doen bij het politiebureau in Woerden.

Inbraak woning
MAARSSEN Bij een woning aan de Julianalaan werd donderdagmiddag 16 juni ingebroken. De politie vraagt getuigen en mensen met een tip over de verdachten zich te melden.

Twee jonge mannen braken die middag tussen 13.00 uur en 14.00 uur in bij een woning aan de Julianalaan. De bewoners waren even weg. De inbrekers doorzochten de woning en vertrokken daarna met nog onbekende buit. Ze zijn vermoedelijk door meerdere buurtbewoners gezien. De politie kreeg later van getuigen het volgende signalement van de verdachten:

* 2 mannen

* van Noord-Afrikaanse afkomst

* leeftijd 20 tot 25 jaar

* de ene heeft een normaal postuur, de andere is wat forser
* beiden kort zwart kort haar

* beiden droegen donkere kleding.

De bewoner heeft aangifte van inbraak gedaan bij de politie. De politie onderzoekt de zaak. Andere getuigen of mensen die menen te weten wie de verdachten zijn, kunnen zich melden bij de politie in Woerden. Het telefoonnummer is 0900-8844. Anonieme tips kunt u doorgeven aan Meld Misdaad Anoniem. Het telefoonnummer is 0800-7000.