Bremtex maakt doorstart onder nieuwe eigenaar Nedac Sorbo

Persbericht van Nedac Sorbo bv

Bremtex, specialist in sokken, ondergoed en T-shirts, maakt na het twee weken geleden uitgesproken faillissement een doorstart. Met curator Ruud Hermsen werd vandaag overeenstemming bereikt.

Bremtex kwam in de problemen doordat het bedrijf de hoge financieringslasten uit het verleden niet meer kon opbrengen. De expertise op het gebied van licentieproducten, sokken en T-shirts met de opdruk van populaire stripfiguren, stond echter onverkort overeind. Het management en een aanzienlijk deel van het personeel heeft nu onderdak gevonden bij Nedac Sorbo. Via haar dochter Sorbo Fashion worden de activiteiten van voormalig Bremtex doorgezet.

"We zijn enorm blij dat we de interne problemen uit het verleden achter ons kunnen laten en ons nu kunnen concentreren op datgene waar het echt om gaat: mooie producten ontwikkelen voor onze klanten. In Nedac Sorbo hebben we hiertoe een perfecte partner gevonden. Een kerngezond bedrijf, veel synergie mogelijkheden en ook nog eens een bestaande succesvolle Fashion business die onze groei kan versnellen", aldus Richard Brinkman, voormalig directeur van Bremtex en toekomstig algemeen directeur van Sorbo Fashion.

Nedac Sorbo is actief in non-food producten. Dit omvat onder meer schoonmaakartikelen, huishoudelijke producten en basis mode producten als sokken en ondergoed. Nedac Sorbo is marktleider in panty's. "Met de toevoeging van de kennis & expertise van voormalig Bremtex verwachten wij onze klanten een nog beter aanbod te kunnen doen van goede modeproducten voor een aantrekkelijke prijs. Deze toevoeging past in onze strategie om ons bedrijf uit te bouwen tot dé non food specialist" aldus Vincent Braams, algemeen directeur Nedac Sorbo.

Afzender

Nedac Sorbo is onderdeel van Spijker Holding. Spijker Holding is een groep bedrijven actief in non-food consumentenproducten met een omzet van zo'n EUR 400 mln. Focus ligt hierbij op "value-for-money" artikelen; het snelst groeiende marktsegment in alle non-food categorieën in Europa. Binnen deze productgroepen worden in partnership met de klanten, unieke producten en concepten ontwikkeld. Het bedrijf kent 4 divisies:
Nedac Sorbo: non food producten
Tristar: klein huishoudelijke apparaten
Roos Electronics: home security en home automation DIY: gereedschap, decoratie materialen

Het bedrijf wordt geleid door Gert Jan van der Hoeven (non executive chairman) en Vincent Braams (ceo).

Organisatie info:

Nedac Sorbo bv

Richard Brinkman Algemeen directeur Sorbo Fashion
Tel. 06-50742040

Vincent Braams
Algemeen directeur Nedac Sorbo, CEO Spijker Holding Tel. 06-20405683

Nedac Sorbo
Innovatie 1
6921 RN Duiven