Ingezonden persbericht


DISNEY XD VINDT DE SNELSTE BMX-ERS VAN NEDERLAND IN EINDHOVEN!

Hilversum, 17 juni 2011 - De afgelopen weken toerde Disney XD door Nederland met de BMX Arena, op zoek naar de snelste BMX-ers van Nederland. De drie snelste rijders zijn allemaal in Brabant gevonden! Sebastiaan (uit Simpelveld), Toon (uit Eindhoven) en Mike (uit Geldrop) wisten het parcours het snelste af te leggen. Zij hebben een award en een BMX bike gewonnen en mogen zich de snelste BMX-er van Nederland noemen.

Alle drie de winnaars hebben in Eindhoven de snelste tijd gereden. In de leeftijdscategorie 8-10 jaar heeft Sebastiaan het parcours afgelegd in 25,90 seconden. Toon heeft het nog sneller gedaan, hij reed in de leeftijdscategorie 11-13 jaar en deed er maar 24,35 seconden over! In de leeftijdscategorie 14-15 jaar heeft Mike het parcours het snelste afgelegd. Hij reed over de baan in slechts 24,70 seconden.

De jongens waren niet alleen de snelste rijders van hun stad, maar van alle steden die de Disney XD BMX Arena bezocht. In Groningen en Zwolle heeft een meisje de snelste dagtijd gereden. In de leeftijdscategorie 11-13 jaar legde Denice het parcours in Groningen af in 28,61 seconden en in Zwolle verbeterde ze haar tijd en reed in 26,32 seconden over de baan. Denice is hiermee niet alleen de snelste BMX-er van Groningen en Zwolle, maar ook het snelste meisje van Nederland.

De afgelopen maand trok Disney XD door Nederland met de BMX Arena. Dit is een hindernisbaan met een lengte van 100 meter waar kids met een fiets hun behendigheid- en snelheidsskills konden testen. De Disney XD BMX Arena was te vinden in Groningen, Assen, Eindhoven, Maastricht, Zwolle, Zandvoort, Almere en Den Haag. Duizenden kids bezochten de BMX baan in een poging de snelste BMX-er van Nederland te worden én de felbegeerde BMX bike in de wacht te slepen.

Disney XD is dé televisiezender voor stoere jongens en meiden van 6 tot 14 jaar. Het station daagt kids uit en neemt hen mee in de wereld van sport, gaming, avontuur en muziek. En alles met een grote dosis humor. Kortom: Disney XD is fun! De televisiezender is dagelijks te zien van 06.00 's ochtends tot 18.00 's avonds en digitaal 24 uur te ontvangen via UPC op kanaal 503. Daarnaast verschijnt maandelijks het Disney XD Magazine.

----------