Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, vrijdag 17 juni 2011

­- persbericht -

Poëzie aan de steiger presenteert nieuwe namen
Roos Rebergen, Hans Dagelet en Glossy Jesus toegevoegd aan line-up

'Poëzie aan de steiger' is een nieuw en gratis gedichtenfestival op één van de mooiste plekken van Amsterdam. Aan de steiger vóór de Rode Hoed aan de Keizersgracht. Dichters, spoken word-dichters en prominente poëzieliefhebbers wijden, omlijst door muziek op vrijdag 24 juni een zomeravond aan het sonnet. Presentator Wim Brands voorziet de avond op geheel eigen wijze van wetenswaardigheden ('sonnetines') over de bekende dichtvorm.

Amsterdamse stadsdichter F. Starik en dichters Baban, Saskia de Jong, Jan Kal, Thomas Möhlmann, Ester Naomi Perquin, Patty Scholten, Mustafa Stitou, Peter Swanborn en Menno Wigman dragen een voor 'Poëzie aan de steiger' geschreven sonnet voor, of kiezen favoriete sonnetten uit eigen werk dan wel uit de (wereld)literatuur. Voordrachten zijn er van onder andere Hans Dagelet en het festival wordt geopend door Jeanine van Pinxteren, stadsdeelraadvoorzitter Amsterdam Centrum. Spoken word-dichters Najiba, U.N.O.M en Kofi zullen met een sonnetperformance bijdragen aan de avond. Muziek is er van Roos Rebergen van Roosbeef, zangeres Mara Sophie en toetsenist Roeland Jacobs en het singer-songwriterduo Glossy Jesus.

Organisatie: de Rode Hoed en de SLAA. 'Poëzie aan de steiger' wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum, Stichting Elise Mathilde Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds/Peter Paul Peterich Fonds. Datum: vrijdag 24 juni. Tijd: 20.00 uur tot 22.00 uur. Toegang: gratis. Informatie: www.rodehoed.nl, www.slaa.nl en (020) 6385606.

De SLAA organiseert meer dan 40 literaire programma's per jaar in Amsterdam en is daarmee hét live-podium voor literatuur. De SLAA bestaat sinds 1982 en is als zelfstandige stichting gevestigd in De Balie. Programma's van de SLAA vinden behalve in De Balie op diverse locaties plaats in heel Amsterdam om zo een zo breed mogelijk publiek te bereiken.

De Rode Hoed is een centrum voor discussie, reflectie en verdieping. Maatschappelijke vraagstukken op het snijvlak van cultuur, economie en politiek worden aan de orde gesteld in onze debatten, lezingen en symposia. De Rode hoed is gevestigd aan Keizersgracht 102 te Amsterdam. Voor meer informatie kijk op www.rodehoed.nl.


- einde persbericht -