Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT
Doorn, 17 juni 2011

Jeu de boulen bij Bartiméus in Doorn

Wie het Franse vakantiegevoel dicht bij huis wil beleven kan ook deze zomer terecht bij Bartiméus. Elke woensdagmiddag wordt er naar hartenlust jeu de boules (pétanque) gespeeld. Weliswaar niet onder platanen, maar onder statige oude beukenbomen. Het is een uniek project waarbij de bewoners van Bartiméus als gastheren en gastvrouwen optreden en zo een stukje 'buitenwereld' op het terrein binnenhalen.

Enkele tientallen spelers uit de wijde omtrek hebben de smaak van het boulen bij Bartiméus te pakken. Spelen op bospaden is technisch niet zo eenvoudig en dat maakt dat beginnende en meer ervaren spelers met heel veel plezier tot het uiterste moeten gaan om hun boules bij het butje te krijgen.

Wie ook mee wil doen, kan zich 's woensdags vanaf 13.00 uur melden, om 13.30 stipt beginnen de wedstrijden. Het inschrijfgeld bedraagt E1,50 per middag. Er worden drie partijen gespeeld. Door loting worden spelers aan elkaar gekoppeld (mêlee). Rond een uur of vijf worden kleine prijsjes in natura uitgereikt aan de beste spelers van de dag.

Meer informatie

Adres: Driebergsestraatweg 44. Volg de bewegwijzeringbordjes. Contactpersoon: Bernard Baakman, mobiel 06 - 444 202 38.

Foto
Martin Meeuwsen is met zijn 83 jaar een van de oudste deelnemers, het spelen houdt hem jong!