Ingezonden persbericht


Huisdier bepaalt vakantieplannen

Amsterdam, 16 juni 2011 - Niet te ver en niet te lang. Het huisdier als 'familielid' maakt de dienst uit als het om de vakantie gaat. Dit zijn enkele conclusies uit een jaarlijks onderzoek van online dierenwinkel JumboPet onder 843 dierenbezitters.

Van degenen die met huisdier reizen tijdens de vakantie, is dit dier bijna altijd (98 procent) de hond. Een enkeling neemt zijn kat mee. Gevraagd naar de reden waarom de baasjes hun huisdier meenemen op vakantie antwoordt een grote meerderheid (76 procent) van de ondervraagden dat ze hun huisdier 'als onderdeel van de familie zien en dat ze ook tijdens vakanties bij de familie horen'. Edzard Gelderman van JumboPet: "Het achterlaten van honden aan een boom, zijn gelukkig schrikbeelden uit het verleden. Het is goed te zien dat zoveel mensen hun hond meenemen op vakantie en hier ook echt rekening mee houden in de keuze voor de bestemming. Voor een dier kan het natuurlijk een behoorlijke tocht zijn, in de warme auto naar Zuid-Frankrijk. Neem dan ook altijd voldoende water mee en stop regelmatig zodat hij wat energie kwijt kan door te spelen en te rennen."

Dichtbij en kort
Vakanties worden vanwege het huisdier kort gehouden. Bijna de helft van de huisdierbezitters gaat niet langer dan twee weken met vakantie. Daarbij houdt een derde de reisafstand beperkt tot maximaal 300 kilometer. Van de eigenaren van gezelschapsdieren die deze mee op reis nemen blijft ruim een derde vanwege het huisdier in eigen land. Ruim driekwart kiest bewust voor een diervriendelijke camping of hotel/appartement. Slechts 14 procent van de huisdiereigenaren past zich niet aan huisdier aan.

Familie mag oppassen
Als het huisdier niet mee op vakantie gaat, brengen de baasjes het dier het liefst onder bij familie (50 procent). Op een goede tweede plek staat het dierenpension (20 procent). Buren en vrienden (7 procent) worden amper lastig gevallen om op het huisdier te passen. Nog geen kwart van de huisdiereigenaren gaat niet korter op vakantie omdat het huisdier niet mee is. Driekwart blijft om die reden maximaal twee weken weg, zonder huisdier.

Over JumboPet
JumboPet is een online dierenwinkel. Het heeft meer dan 8.000 artikelen voor alle huisdieren. Voor zowel honden, katten, knaagdieren, vissen en reptielen hebben zij alles in huis. Naast de online winkel geeft JumboPet veel informatie over huisdieren en over alle merken en producten.



Ingezonden persbericht