Game Fair 2011, ontmoetingsplaats voor jagers en buitenmensen


NUENEN, 20110601 -- Op 17, 18 en 19 juni 2011 vindt in Nuenen (Noord-Brabant) de tweejaarlijkse Game Fair plaats op het landgoed van Hotel Restaurant De Collse Hoeve. Deze outdoorbeurs is een ontmoetingsplaats voor jagers en buitenmensen. Centraal staat het buitenleven in al zijn facetten: country- en outdoorliving, jacht, paarden, honden, kleding, sieraden, enzovoort.

Traditiegetrouw zullen jachthoornblazers deze zeventiende editie van de Game Fair openen. Op het programma staan tal van demonstraties die het buitenleven uitdragen en versterken. Zo zijn er roofvogelshows, demonstraties met sledehonden en trekpaarden en kunnen bezoekers schapendrijvers aan het werk zien. Op zondag vindt er een unieke Hubertusviering plaats. Ook is een groot aantal standhouders vertegenwoordigd en wordt er veel aandacht besteed aan voorlichting.

Fair naar Engels voorbeeld

De Game Fair is ontstaan in de jaren zeventig. Initiatiefnemers waren enkele enthousiaste buitenmensen die besloten de fair naar Engels voorbeeld in Nederland te introduceren. Inmiddels is de Game Fair, die dit jaar voor het eerst in Nuenen wordt gehouden, uitgegroeid tot een outdoorevenement van formaat.

Natuur in evenwicht

Natuurbeheer is van cruciaal belang voor een evenwichtige leefomgeving. 'Natuur in evenwicht', dat is wat de organiserende Stichting Game Fair Nederland uitdraagt. De jacht speelt hierin een belangrijke rol en komt ruim aan bod tijdens de Game Fair.

Praktische informatie

De Game Fair is geopend op 17, 18 en 19 juni van 10.00 tot 18.00 uur. De entreeprijs bedraagt € 12,50 (kinderen tot 12 jaar gratis). Locatie: Collse Hoefdijk 24, Nuenen. Voor meer informatie: www.gamefair.nl, Frits Struijk (tel. 06 55 76 37 03).

Stichting Game Fair Nederland