VerkeersInformatieDienst


Tien dagen met veel hinder voor A12-verkeer

15 juni 2011, 10:05
De VerkeersInformatieDienst verwacht veel hinder voor het verkeer op de A12 tussen knooppunt Lunetten en Bunnik tussen vrijdagochtend 17 juni en maandagavond 27 juni. Tijdens de werkzaamheden zijn er verschoven en versmalde rijstroken en geldt een maximum snelheid van 90 km/u.

Meer informatie over het waarom van de werkzaamheden leest u op de website van de VID.

Verkeer op de A12 moet rekening houden met een duidelijk langere reistijd: er is minder capaciteit beschikbaar op het wegvak Lunetten-Bunnik. Het verkeer wordt in deze periode zoveel mogelijk een alternatieve route te rijden via de A27/A28, A1 en A30 of via de A2/A15/A50 en vice versa.

De afwikkeling van het verkeer op de A12 richting Arnhem is gedurende de werkzaamheden heel anders dan normaal. Soms zal het sneller zal zijn de parallelbaan te nemen dan de hoofdrijbaan, dynamische borden geven de reistijd aan via beide alternatieven.

Het verkeer dat komt vanuit Den Haag of Amsterdam met bestemming Bunnik volgt op werkdagen Ring Zuid. In de weekenden zijn ook de toe- en afritten bij Bunnik afgesloten en wordt verkeer omgeleid via Driebergen. In de avonden en nachten voorafgaand aan de werkzaamheden worden voorbereidende werkzaamheden getroffen en moet het verkeer eveneens rekening houden met hinder.