Ingezonden persbericht


Persbericht
Amsterdam, juni 2011

Orkater op de zomerfestivals 2011

Vrijdag 17 juni begint het Terschellingse Oerol festival waar Orkater/De Nieuwkomers te zien zal zijn met de muziektheatervoorstelling Vanaf nu heet je Pjotr van Via Berlin. Deze productie zal daarna spelen op Over het IJ festival Amsterdam. The Sadists staan dit jaar weer op de Parade met hun nieuwe voorstelling Rockabilly Roadkill.

Orkater/De Nieuwkomers presenteert Vanaf nu heet je Pjotr door Via Berlin i.s.m. Ragazze Kwartet

Zes vrouwen, twaalf instrumenten, een indringend verhaal, Schubert en gierende naaimachines. In een land waar mannen oorlog voeren en vrouwen aan de zijlijn staan, weet een kleine groep vrouwen te overleven in een geïmproviseerd naaiatelier. Dag in dag uit wordt de achtergelaten kleding van oorlogsslachtoffers voor hergebruik geschikt gemaakt. Als de ene partij klaar is, ligt de volgende alweer te wachten. Maar wanneer de wanen en nachtmerries van de oorlog het atelier binnendringen wordt het monotone geratel van de naaimachines overstemd en nemen de vrouwen niet langer genoegen met de zinloosheid van hun leven.

Via Berlin ontwikkelt muziektheater met eigen teksten en muziek uit het klassieke wereldrepertoire. Na het succes van hun eerste Nieuwkomersvoorstelling Een Mond vol Zand maken actrice Dagmar Slagmolen en violiste Rosa Arnold opnieuw een muziektheaterproductie bij Orkater/De Nieuwkomers. Rosa neemt dit keer haar getalenteerde Ragazze Kwartet mee.

concept Dagmar Slagmolen , Rosa Arnold (muziek) spel/muziek Dagmar Slagmolen, Hanneke Last en het Ragazze Kwartet bestaande uit Rosa Arnold, Jeanita Vriens, Annemijn Bergkotte en Geneviève Verhage regie Ria Marks muzikale begeleiding Sytze Pruiksma decor en kostuums Dieuweke van Reij

Vanaf nu heet je Pjotr is te zien op:
Oerol - 18 t/m 26 juni
Over het IJ - 7 t/m 17 juli

ORKATER presenteert Rockabilly Roadkill door The Sadists

De bom is gevallen, alles is weg. Met de vetkuiven in de turbostand duiken The Sadists snel, hard en brutaal in een wereld waar regels plaats hebben gemaakt voor gruwelijke waanzin. Rockabilly Roadkill is een kleurrijk, postapocalyptisch sprookje geïnspireerd op Elvis, '50s rock 'n' roll, '60s rockabilly, de Openbaringen van Johannes en elke horrorfilm die je kan verzinnen. Een voorstelling met veel live-muziek, humor en fysiek geweld.

The Sadists bestaat uit de drie musicerende acteurs Kaspar Schellingerhout, Viktor Griffioen en Erik van der Horst. In 2006 maakten zij hun eerste voorstelling, The Sadists, bij Orkater/De Nieuwkomers en waren daarmee te zien op Breakin' Walls, Fringe Festival en de Parade 2007. Daarna maakten zij de Orkater/Nieuwkomers voorstellingen Alabama Chrome en Dranck! In 2010 won Alabama Chrome de BNG publieksprijs en deze voorstelling gaat najaar 2011 voor de derde keer in reprise.

idee, spel en muziek Kaspar Schellingerhout, Viktor Griffioen, Erik van der Horst regie Aat Ceelen Rockabilly Roadkill is te zien op: Parade Rotterdam - 23 t/m 26 juni
Parade Den Haag - 6 t/m 10 juli
Parade Utrecht - 15 t/m 24 juli
Parade Amsterdam - 5 t/m 9 augustus



Ingezonden persbericht