Gemeente Capelle a/d IJssel

Fascinatio viert 10-jarig jubileum

Op vrijdag 17 juni viert de wijk Fascinatio het 10-jarig jubileum. In juni 2001 werd namelijk de eerste paal geslagen in de nieuwste woonwijk van Capelle aan den IJssel. De verjaardag van de wijk wordt samen met de wijkbewoners gevierd met tal van activiteiten.

De Gemeenten Capelle aan den IJssel en Rotterdam werken al ruim 10 jaar samen aan de realisatie van de wijk Fascinatio. Uniek is de samenwerking op het gebied van de grondexploitatie waarin beide gemeenten een gedeeld belang hebben..

Inmiddels zijn in Fascinatio 1000 woningen gebouwd en circa 60.000m2 kantoren. De laatste woningen worden binnenkort opgeleverd. Er is nog 55.000m2 aan kantoorruimte te realiseren. Bijzonder is dat het wijkoverlegplatform intensief betrokken is geweest bij de ontwikkeling van de wijk en uitvoering van wijkontwikkelingsprojecten. De wijk dankt zijn naam aan het boek ''Fascinatio, de wonderwind'' van Tom Manders jr. Het is een sprookjes- en prentenboek over de elementen, de natuur en de oorsprong van het leven. Ook de straatnamen zijn gebaseerd op elementen uit het boek.

Programma
Bij de viering van het tienjarig bestaan verzorgt het sportservicepunt Capelle gedurende de middag sport- en spelactiviteiten voor alle leeftijden zoals een pannakooi toernooi, zelfverdediging- en korfbalclinics. Ook wordt de 'Fascinatiovariant' van het televisieprogramma Praatjesmakers vertoond met in de hoofdrol basisschoolkinderen uit Fascinatio en wethouder Van Winden (Stedelijke Ontwikkeling). Een van de acts deze dag is Esther Nijhove, bekend geworden door het televisieprogramma The Voice of Holland.

De gemeenten Capelle aan den IJssel en Rotterdam, de projectontwikkelaars en het Wijkoverlegplatform Fascinatio blikken deze dag ook gezamenlijk terug.

Het programma "10 jaar Fascinatio":
Locatie: Fascinatio Boulevard 702

15.30 uur inloop
16.00 uur opening
16.10 uur terugblik door wethouder Stadsontwikkeling Capelle, de heer Van Winden, en wethouder Stadsontwikkeling Rotterdam, de heer Karakus, het Bouwfonds en het Wijkoverlegplatform Fascinatio. 17.00 uur borrel genodigden/viering 10 jaar Fascinatio met bewoners