FNV Bondgenoten

Emailactie pensioen boekt succes


* 16-06-2011

* Mariëtte van Dijk (webredactie)

* 1 reacties

Jouw pensioen staat op het spel!

De emailactie van FNV Bondgenoten tegen de wetsvoorstellen van minster Henk Kamp aangaande de AOW en Pensioenen boekt succes.

Hoeveel mensen de email al hebben doorgestuurd kan helaas niet exact worden vastgesteld. Maar FNV Bondgenoten ontving reacties van verschillende politieke partijen dat 'ze genoeg emails hebben ontvangen'.

SP

De SP heeft bij monde van hun woordvoerder op dit dossier, Paul Ulenbelt, laten weten de inhoud van onze brief te onderschrijven en dat in het verdere handelen van de SP in de kamer te betrekken.

Twitter

"We hebben we op Twitter gezegd: Mail vooral de voorstanders van dit akkoord, want wij zijn al tegen", vult Bart van Kent, fractiemedewerker van de SP aan. We hebben daarin gelinkt naar jullie emailactie. Maar als we toch meer mails ontvangen, vinden we dat niet erg. We onderschrijven de kritiek en de mails kunnen we gebruiken in ons eigen protest tegen de voorstellen".

VVD

Ook de VVD heeft officieel op de emailactie van Bondgenoten gerageerd. "De boodschap is overgekomen. We hebben genoeg emails ontvangen."

Behandeling wetsvoorstellen

Dinsdag 21 juni wordt besloten wanneer de wetsvoorstellen in behandeling worden genomen en wanneer er over gestemd gaat worden. Tot die tijd kun je de email nog doorsturen naar de politieke partij van jouw voorkeur.

Minister Kamp heeft de wetsvoorstellen eerder al in de Tweede Kamer ingediend. Naar aanleiding daarvan zijn er kamervragen gesteld, die donderdag 16 juni zijn beantwoord. Als het aan Kamp ligt, wordt er nog voor het zomerreces over de voorstellen gestemd, zodat mogelijk ook het concept pensioenakkoord er voor de zomer kan worden doorgedrukt.

Van Kent: "De vraag is of dat wel wordt gehaald. Wij zullen er in ieder geval alles aan doen om dat niet te laten doorgaan."