Ingezonden persbericht


()

(persbericht)

Corso Zundert in thematijdschrift van Nederlands Centrum voor Volkscultuur

Zundert - Het Nederlands Centrum voor Volkscultuur heeft een dubbeldik themanummer van het Volkscultuur Magazine uitgebracht met daarin een artikel over het Zundertse corso. Het themanummer wordt aangeboden aan staatssecretaris Halbe Zijlstra om immaterieel erfgoed onder de aandacht te brengen.

Het Nederlands Centrum voor Volkscultuur heeft 2012 uitgeroepen tot het jaar van het immaterieel erfgoed. Het centrum is een grote stimulator voor de Nederlandse ratificatie van het Unesco-verdrag over immaterieel erfgoed. Staatssecretaris Halbe Zijlstra gaat waarschijnlijk eind dit jaar het Unesco-verdrag ondertekenen, wat de weg vrijmaakt voor Nederlandse festiviteiten en tradities om aangemerkt te worden als beschermd immaterieel erfgoed.

Om voor beleidsmakers en politici concrete voorbeelden te geven van wat immaterieel ergoed in Nederland betekent, heeft het Nederlands Centrum voor Volkscultuur het zomernummer van Volkscultuur Magazine tot een dubbeldik themanummer gemaakt. Het magazine belicht diverse Nederlandse tradities die voor plaatsing op de Unesco-lijst in aanmerking zouden komen.

volkscultuur magazine 2 2011

Het blad verschijnt onder de titel: Wie zijn de dragers van het immaterieel erfgoed in Nederland? Voor het Zundertse corso is het een mooie opsteker dat het in dit blad zo prominent naar voren komt.

Voor info zie website Nederlands Centrum voor Volkscultuur.

----------
Bloemencorso Zundert is een pracht van een evenement en wordt gedragen door louter vrijwilligers. Het vindt steeds plaats op de eerste zondag van september.

Bezoek de website www.bloemencorsozundert.nl

()

Bloemencorso Zundert is trotse partner van Merk Brabant.

Noot voor de redactie (