90% wil hypotheek met maximale belastingaftrek

Persbericht van Independer.n l

Hypotheken waarbij optimaal kan worden geprofiteerd van de belastingaftrek zijn veruit het populairst, blijkt uit onderzoek van Independer.nl. De online vergelijker en aanbieder van financiële producten analyseerde de gegevens die bezoekers opgaven bij het vergelijken van hypotheken in de periode 20 mei tot en met 16 juni 2011. Aanleiding voor dit onderzoek is het plan dat de Rabobank op dit moment uitwerkt samen met andere banken en dat erin voorziet dat vrijwel alle huidige hypotheekvormen worden afgeschaft. Vorm Totaal %
Bank)Spaarhypotheek 8.092 52,4%
Aflossingsvrije hypotheek 5.273 34,2%
Annuïteitenhypotheek 1.064 6,9%
Lineaire hypotheek 416 2,7%
Beleggingshypotheek 192 1,2%
Spaarbeleggingshypotheek 185 1,2%
Leven-beleggingshypotheek 175 1,1%
Effectenhypotheek 38 0,2%

De analyse van Independer.nl laat zien dat de wensen van de consument in het geheel niet aansluiten bij de plannen van de Rabobank. Ruim 90% van de bezoekers op Independer.nl wil maximaal profiteren van de hypotheekrenteaftrek.

Als de plannen van de Rabobank doorgaan, blijven alleen de annuïteiten- en lineaire hypotheek bestaan. Bij deze hypotheekvormen lost de klant tijdens de looptijd de hypotheek af. Bij de andere hypotheekvormen blijft het geleende bedrag gedurende de gehele looptijd ongewijzigd. Met uitzondering van de aflossingsvrije hypotheek bouwt men bij alle andere vormen een kapitaal op, waarmee de hypotheek aan het eind van de looptijd geheel of gedeeltelijk kan worden afgelost.

De plannen van de Rabobank, die tot gevolg hebben dat de hypotheeklasten tijdens de looptijd gaan stijgen, doorkruisen de wens van heel veel huiseigenaren, maar zouden ook effect kunnen hebben op de woningmarkt.

Links:
http://www.independer.nl
Organisatie info:

Independer.nl



Razende Robot Reporter