Ingezonden persbericht

10 april 2011

Tweede benefietactie moniquehelpt.nl

Sportscholen Stramproy en Weert samen voor het goede doel

Stichting Peramiho organiseert samen met de sportscholen Life Relife-Fitness uit Stramproy en Style Vitae uit Weert de Spinn-inn Marathon '24 uur voor Peramiho' op vrijdag 17 juni en zaterdag 18 juni 2011. Dit om onder andere waterprojecten en de bouw van een kleuterschool te realiseren in Zuid-Tanzania. Vorig jaar heeft een vergelijkbaar initiatief in Swalmen ruim E45.000,- opgebracht.

Stichting Peramiho zet zich in voor mensen in en rondom het dorp Peramiho in het Afrikaanse derdewereldland Tanzania. Monique Derrez en Leon van Enckevort uit Weert gebruiken sinds enkele jaren hun vakantie om te helpen in Peramiho. Monique: "Ik begon als fysiotherapeute, mijn beroep van origine, in het plaatselijke ziekenhuis. Inmiddels doen we meer, veel meer." Leon: "Om structureel iets te betekenen is een stichting opgericht." Leon: "Medio 2011 nemen we samen een half jaar onbetaald verlof om in Zuid-Tanzania een kleuterschool en enkele waterprojecten te gaan bouwen." Monique: "We hebben minstens E150.000 nodig. De teller staat al op ruim E55.000 maar we zijn er nog niet. Met deze actie hopen we dichter bij ons doel te komen. Er blijft geen geld aan de strijkstok hangen, dus geen salarissen en overheadkosten. Er wordt geen geld aan de eigen stichting besteedt. Het geld komt ten goede aan de doelen van onze stichting. Wij doen alle werkzaamheden op vrijwillige basis".

'24 uur voor Peramiho'
Op vrijdag 17 juni en zaterdag 18 juni vindt de Spinn-inn Marathon plaats in het Tennis Centrum Weert. De eigenaar Nieuwe Borg stelt de hal belangeloos ter beschikking. De opbrengsten van de Spinn-inn Marathon komen ten goede aan de beoogde projecten van Stichting Peramiho.
Eigenaresse Petra Creemers van Relife-Fitness: "We gaan dit groots aanpakken: door middel van een podium, muziek en de juiste sfeer kunnen meerdere teams een fiets gedurende 24 uur draaiende houden. We hopen op 50 teams". Roy Rovers, locatiemanager Life Style Vitae: "Per team een fiets. Elk team kan bestaan uit maximaal 6 personen. Enthousiaste instructeurs zullen de deelnemers er doorheen slepen met zijn of haar opzwepende muziek". Elke 60 minuten is er een korte gelegenheid om eventueel te wisselen van teamlid, te eten en/of te drinken en om eventueel droge kleding aan te trekken. Monique: "De E45.000,- die in Swalmen bij elkaar zijn gefietst moeten we toch ook in Weert kunnen halen!"

Deelname
Er wordt gefietst met minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers per team, gedurende 24 uur. Ieder team betaald E360,- inschrijfgeld. Daarnaast kunnen alle leden van het team bij familie, vrienden, bekenden sponsorgeld op te halen voor het goede doel. Monique: "Wij willen de teams stimuleren om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Peramiho door een mooie prijs beschikbaar te stellen voor het team dat het meeste sponsorgeld bij elkaar heeft gebracht. De prijs blijft nog even een verrassing". Daarnaast kan iedereen vooraf aan de spinningmarathon acties organiseren voor de stichting. Ten tijde van de marathon kunnen ze hun opbrengst komen brengen en zo hoopt de stichting haar doelen te kunnen realiseren. De '24 uur voor Peramiho' gaat een ware happening voor Weert worden.

Doel 2011
Dit jaar nemen Leon en Monique een half jaar onbetaald verlof (medio 2011 en geheel op eigen kosten) om bij de realisatie van het hoofddoel, de bouw van de kleuterschool, en enkele waterprojecten aanwezig te zijn. Het geld dat wordt gedoneerd aan Stichting Peramiho gaat rechtstreeks naar de projecten.

Inschrijven
Je kunt je team inschrijven via de website www.moniquehelpt.nl of via de sportscholen Life Style Vitae in Weert of Relife-Fitness in Stramproy. Fiets mee voor het goede doel en schrijf je in!

---- --