Ingezonden persbericht

Midzomerimpronacht met de veelzijdige jazzvocaliste Simin Tander

Op vrijdag 17 juni sluit Het Muziekenhuis, podium voor nieuwe muziek, haar concertseizoen af met een Midzomerimpronacht op De Zeester, de sfeervolle coaster aan de Nijmeegse Waalkade. Deze swingende jazz- en improvisatieconcerten rond het begin van de zomer staan onder bezoekers van Het Muziekenhuis te boek als vaak het beste, en altijd het spannendste concert van het jaar. Dit jaar een avontuurlijke ontmoeting tussen drie veelzijdige muzikanten die voor het eerst samen op muzikale reis gaan: vocaliste Simin Tander, drummer Christian Thome en cellist Jörg Brinkmann.

Deze bijzondere samenstelling, van zowel personen als instrumenten, zorgt voor onverwachte combinaties. Verwacht vrije improvisaties en mooie melodieën, sound collages en uitdagende rit-mes. De drie musici hebben hun eigen, herkenbare signatuur en brengen het beste van zichzelf mee in deze onvoorspelbare reis.

Over Simin Tander

In Nederland is het talent van de Duits-Afghaanse vocaliste Simin Tander geen geheim meer. In 2009 stond zij al op het North Sea Jazz Festival met Eric Vloeimans als special guest, zonder dat er een plaat uit was. Het jaar daarna werd zij als "Young VIP" (als "buitengewoon Nederlands talent met hoogwaardig eigen repertoire") gekozen, toerde door het hele land en zong op vele internationale podia.

Ze ontroert met een stem die alle denkbaren klankkleuren en expressies kent en ontvoert de luisteraar naar een wereld vol gevoel en contrasten. Intiem en fluisterend zacht dan weer krachtig, speels en heel impulsief zingt zij haar verhalen ook zonder woorden, soms zelfs in een fantasietaal. In haar bijzondere stijl combineert zij improvisaties en singer-songwriter elementen met een zweem van oriëntaalse mystiek. Onlangs presenteerde zij haar langverwachte debuut album "Wagma" in het Bimhuis/ Amsterdam en tijdens de 'Jazzimpuls' theater tour met als hoogtepunt het concert in het "Concertgebouw Amsterdam".

Over Christian Thome en Jörg Brinkmann

Christian Thome woont in Keulen en werkt als drummer, componist, arrangeur en producent. Hij hoort bij de weinige drummers die een eigen taal hebben gevonden. Door zijn origineel en aan klankkleuren rijke spel is het mogelijk voor hem om zich in heel verschillende muziekstijlen te profileren. Zijn projecten gaan van hedendaagse jazz, via wereldmuziek, experimentele elektronica en pop tot de klassieke muziek.

De avontuurlijke cellist Jörg Brinkmann onderzoekt op zijn eigen manier de mogelijkheden van zijn instrument, in verschillende stijlen. Zijn activiteiten met jazz groepen, kamerensembles en popbands bracht hem naar concertzalen en festivals over de hele wereld. Hij heeft een persoonlijke en specifieke stijl gevonden, waarbij hij gebruik maakt van diverse speeltechnieken die hij ontwikkelde op de cello.

Datum: vrijdag 17 juni 2011
Zaal open: 21.30 uur, aanvang: 22.00 uur

Entree: ¤ 13,00 / met korting ¤ 8,50

Locatie: De Zeester, Waalkade t.o. Holland Casino, Nijmegen

Kaartverkoop aan de zaal

Reserveren kan door te mailen naar info@hetmuziekenhuis.nl

Meer info: http://www.hetmuziekenhuis.nl/midzomerimpronacht