Dienstenbond CNV

Nieuws


17 juni 2011

Principeakkoord cao zorgverzekeraars UVIT

CNV Dienstenbond verliet tijdens de laatste onderhandelingsronde voortijdig de gesprekken. CNV vond dat de plannen van werkgevers en de andere bonden rondom de nieuwe vakantiewetgeving, te veel negatieve gevolgen had voor de leden.

Resultaat
Uiteindelijk zijn er vorige week, na de onderhandelingen, nog aanpassingen gedaan aan de tekst over de vakantiewetgeving. Na deze wijzigingen kan ook CNV Dienstenbond zich vinden in het principeakkoord. CNV legt het akkoord dan ook positief voor.

Loon en looptijd
De cao loopt van 1 juni 2011 tot 1 oktober 2012. Werkgevers maakten de koppeling tussen de verplichte indexatie voor het pensioen van de actieven en de hoogte van de structurele loonsverhoging. Dit resulteerde in een loonsverhoging over een periode van 16 maanden van 2,6%. Daarvan wordt per 1 januari 2012 0,9% structureel verhoogd in de bijdrage van de levensloopregeling. Ook bij diegenen die niet deelnemen aan deze regeling wordt deze bijdrage vanaf 1 januari 2012 op de loonstrook vermeld. Het bedrag kan maandelijks worden uitgekeerd bij het salaris.

Pensioenstudie, VUT en Wajongeren
Na de zomervakantie spreekt CNV in een studiegroep verder met de werkgevers over de eventueel noodzakelijke pensioen aanpassingen. Dit is afhankelijk van de uitkomsten van het pensioenakkoord. De VUT-regeling is ook onderwerp van de gesprekken. De werkgevers wilden, net als bij de gesprekken tijdens de vorige cao, niet ingaan op afkoopmogelijkheden.
CNV is daarnaast de trekker van een onderzoek naar de mogelijkheden om meer Wajongeren aan een baan te helpen bij de zorgverzekeraars.