Gemeente de Waard


Gemeente en Oasen tekenen overeenkomst

Nieuwe stap richting realisatie voetbalvelden Nieuw-Lekkerland

De gemeente Nieuw-Lekkerland en drinkwaterbedrijf Oasen hebben vrijdag 17 juni een overeenkomst gesloten om voor en van elkaar grond te kopen. De overeenkomst is een nieuwe stap richting de realisatie van de voetbalvelden voor v.v. Nieuw-Lekkerland.

Ter compensatie van het nieuwe sportpark, wil de gemeente een natuurgebied van 2,6 ha. aanleggen op grond die nu nog in gebruik is van een agrariër. Deze ondernemer wil vervangende landbouwgrond die in bezit is van Oasen. De overeenkomst regelt dat de gemeente de grond koopt van Oasen en doorverkoopt aan de agrariër. Oasen staat verder toe dat de gemeente op haar grond een ontsluitingsweg aanlegt voor het nieuwe sportpark.

Oasen wil op haar beurt gronden van de gemeente verwerven voor de drinkwatervoorziening. Daarnaast speelt de gemeente een faciliterende rol bij de doelstellingen van Oasen.

Gemeenten en Oasen hebben elkaars medewerking nodig om de eigen doelstellingen te kunnen verwezenlijken. Het sluiten van de overeenkomst is een logische stap. Aan de gesloten overeenkomst is veelvuldig overleg vooraf gegaan tussen de twee partijen. De intentieverklaring geeft aan op welke punten en op welke wijze beide partijen zullen samenwerken, zodat gemeente en Oasen hun individuele doelen kunnen bereiken.

Nu de overeenkomst op tafel ligt, ziet de verdere planning voor realisatie van het sportpark er globaal als volgt uit: de voorbereidende werkzaamheden zijn al begonnen. Dit zijn bijvoorbeeld het rooien van bomen, de aanleg van een deel van de bouwweg en het dempen van sloten. In week 25 kan worden begonnen met de daadwerkelijke aanleg van het sportpark: de noodzakelijke bruggen, het tweede deel van de bouwweg, de velden, inrichting etc.

De overeenkomst is ondertekend door wethouder André Hoogendoorn en ir. Alexander Vos de Wael, algemeen directeur van Oasen.