Partij van de Arbeid

Partij van de Arbeid


Expert bijeenkomst: De uitbreiding van de EU en de lokale politiek

Vrijdag 17 juni, 13.00 - 16.00 uur, inloop vanaf 12.30 uur Huis van Europa, Korte Vijverberg 5, Den Haag
Toegang gratis
Voertaal Nederlands

Op vrijdag 17 juni organiseert de Alfred Mozer Stichting (AMS) een bijeenkomst voor lokale politici en belangstellenden over de uitbreiding van de Europese Unie (EU) en de relevantie voor de lokale politiek.

Met o.a. Anna Warmiñska (Ambassade van Polen), Gert-Jan Bakker (CDA-fractie Den Haag) en Maja Nenadovic (UvA).

De uitbreiding van de EU is ook op lokaal niveau merkbaar. Sinds onder andere Polen, Bulgarije en Roemenië lid zijn geworden van de EU, komen steeds meer mensen uit deze landen naar Nederland om te werken. Wat betekent dit voor de werkgelegenheid en voor de integratie van deze mensen in de lokale samenleving?Welke rol speelt de lokale politiek daarbij? In de komende jaren zullen in principe ook de Balkanlanden lid worden. Wat is het beeld dat burgers hebben van deze landen? Hoe staat men in het algemeen tegenover hun toetreding tot de EU? We gaan in discussie over de voor- en nadelen op lokaal niveau en praten over toekomstige uitbreidingen richting de Balkanlanden en de gevolgen hiervan voor de Nederlandse arbeidsmarkt.

Achtergrondinformatie
Dit project vindt plaats in het kader van het PRINCE programma van de Europese Commissie, onder het project "The EU Enlargement Process: Open your mind and get involved!". Het project heeft als doel EU burgers bekend te maken met de culturele en sociaal-politieke structuur van (potentiële) kandidaat lidstaten in de Balkanlanden en debat te stimuleren over de voor- en nadelen van de uitbreiding van de EU. Om deze doelstellingen te bereiken richten we ons op drie verschillende doelgroepen: lokale journalisten, lokale politici en leraren. De AMS is in dit project één van de lokale coördinatoren.

De Alfred Mozer Stichting is een internationale stichting die zich richt op democratisering in Oost- en Zuidoost-Europa. De AMS organiseert regelmatig publieksbijeenkomsten in Nederland over onder andere de Europese uitbreiding. www.alfredmozerstichting.nl




Partij van de Arbeid