Ingezonden persbericht


Speciaal feest voor jonge homo's

16-mineditie voor populair Utrechts PANN-feest

De Utrechtse homojongerenorganisatie Stichting PANN organiseert op vrijdag 17 juni voor het eerst een feest speciaal voor homojongeren van 16 jaar en jonger. Het feest is een aanvulling op de populaire maandelijkse feesten van PANN, die alleen toegankelijk zijn voor bezoekers vanaf 16 jaar.

Aanleiding voor PANN 16- is de behoefte van een groeiende groep jonge homo's, lesbo's en biseksuelen om op een leuke en veilige manier met elkaar in contact te komen. "Homojongeren komen steeds vroeger met elkaar in contact," vertelt PANN-voorzitter Petra Luiken. "Een PANN-feest is vervolgens een gewilde plek om een keer af te spreken."


Tijd dus voor een speciaal 16-min feest, wat op een aantal punten verschillend is van het gebruikelijke concept van PANN. "We willen de typische PANN-sfeer behouden, maar wel in een veilige en gecontroleerde omgeving," vertelt Luiken. Zo wordt er geen alcohol geschonken, is roken verboden en zijn ouders aan het begin van het feest welkom om in een aparte ruimte kennis met elkaar en met PANN te maken.

Juist het gebruik van het vaste concept van PANN is belangrijk, vindt Luiken. "Door de ontspannen sfeer kan iedereen zichzelf zijn op PANN en worden de feesten als zeer laagdrempelig beschouwd," licht ze toe. "Wij willen dan ook aan het jongste deel van onze doelgroep laten zien dat homo zijn niet alleen normaal, maar ook nog eens heel leuk is."

En de leeftijd van de feestgangers? "Die is echt maximaal 16," verzekert Luiken, "daar wordt aan de deur op gecontroleerd."

Praktische informatie

PANN 16- vindt plaats op vrijdag 17 juni van 20u tot 1u in Moira (Wolvenstraat 10) te Utrecht. De minimumleeftijd is 12 en de maximumleeftijd 16 jaar. Gedurende de eerste twee uur van het feest kunnen ouders die daar behoefte aan hebben in een aparte ruimte kennismaken met elkaar en met Stichting PANN. Kaarten kosten EUR 4,- en zijn vanaf dit moment in de voorverkoop verkrijgbaar via PANN.nl.

Over Stichting PANN

Stichting PANN organiseert al ruim 42-jaar laagdrempelige 'heterovriendelijke' homofeesten. Naast de maandelijkse feesten in Utrecht bezoekt PANN ook regelmatig andere Nederlandse steden. Dat de feesten erg in trek zijn blijkt wel uit het feit dat ze doorgaans ruim van te voren zijn uitverkocht.

Naast de feesten organiseert en subsidieert PANN ook andere activiteiten om de integratie van homojongeren te bevorderen. Van de elk verkochte kaartje wordt minimaal 1 euro voor dit doel aangewend.

Over MidZomerGracht

PANN 16- is onderdeel van MidZomerGracht, het jaarlijkse homoculturele festival van Utrecht. PANN organiseert meerdere activiteiten tijdens deze week, voor zowel homo's als hetero's. Zo wordt het winkelend publiek uitgedaagd om met behulp van roze koeken het wereldrecord koekhappen te verbreken en staat Utrecht op 18 juni in het teken van GigaPANN, met bijna vijfduizend bezoekers het grootste PANN-feest van het jaar.

NOOT VOOR DE REDACTIE (